Haber: Atahan Gezer

Edinilen bilgiye göre; olay Yenibağlar Mahallesi Arkadaş Apartmanında meydana geldi. Dün öğle saatlerinde apartmana giren iki kadın, en üst kata çıkarak daireleri tek tek kontrol etmeye başladı. Dairelerin kapılarını dinleyen söz konusu kişiler, içeriden ses gelmediğini düşündükleri dairelerin zillerine son kez emin olmak için bastı. Kapıyı açmayan dairelerin kapılarını kredi kartına benzer bir cisimle zorladıkları görülen şahısların, soğukkanlı tavırları ise dikkat çekti.

KOORDİNELİ ÇALIŞTILAR

Kapıları açan apartman sakinlerine şüphe çekmemek için “10-12 yaşlarında çocuklarıma göre verebileceğiniz kıyafet var mı?” sorusunu soran söz konusu kişilerin, kamera kayıtlarında koordineli çalıştıkları görüldü. Amaçlarına ulaşamayan şahıslar, bütün daireleri tek tek kontrol ettikten sonra apartmandan ayrıldı.

“ALLAH KORUDU”

Seslerden şüphelenen bir apartman sakininin kamera kayıtlarını incelemesinin ardından farkına varılan durum, apartmanda adeta panik havası yarattı. Eskisehir.Net’e konuşan bir apartman sakini “Kapıyı açtığımda karşımda 30’lu yaşlarda, hafif kilolu bir kadın vardı. Yüzünü maske olduğu için tam seçemedim. ’10-12 yaşlarında çocuklarıma verebileceğiniz bir kıyafetiniz var mı?’ diye sordu. Çocuklarımın büyük olduğunu, elimde istediği türde kıyafet olmadığını söyledim. Teşekkür edip aşağıya indi. Meğerse hırsızlık amacıyla apartmana girmişler. Evde çocuğum vardı. Kapıyı duymasaydım evime girebilirlerdi. Allah korudu” ifadelerini kullandı.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ KALMADI”

Olayları duyan bir mahalle sakini ise “Çok şükür apartmanda kimsenin başına bir şey gelmedi. Fakat bu bir daha olmayacağı anlamına gelmez. Güpegündüz evlere girmeye çalışıyorlar. Olacak iş değil. O apartmana giren başka apartmana da girer. Artık can güvenliğimiz kalmadı” diyerek, vatandaşları bu tür olaylara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.