Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Haftalık’ta Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Özcan’ın konuşmasının bir bölümü şöyle:
“Bu programa gelirken işin açıkçası sabahtan beri bizde hazırlık çok, rapor çok, eleştiri çok ama şöyle bir kanıya kapıldım. Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesinde meclis tutanaklarını, konuşmaları, çekimleri izleyen herkes belki birkaç tanesini çok siyasi bulabilirler ama genel itibariyle baktığımız zaman şehrimize yönelik, halkımıza yönelik çok anlamlı eleştirilerimizin olduğunu düşünüyorum. Fakat her ne oluyorsa bu şehirde belediye başkanlarının ve yönetimlerinin hizmetsizlik anlamında üretmiş olduğu argümanlar daha çok makbul görüyor ve çok da büyük bir özgüvenle belediye başkanlarımız kendi yapmış oldukları bu politikanın doğru olduğunu düşünüyor. Ama biz bunun çok yanlış olduğunu düşürüyoruz. Halkımıza da bunu anlatmaya çalışıyoruz.”
Bahaneyle epey bir vakit geçecek
“2019’da seçildim, Meclis’e girdik. Dedik ki; bütçe açıklarınız çok fazla… Anlıyorum ki seçimden önce çok ciddi anlamda seçim yatırımı yapmışsınız ve seçim masraflarına yönelik de birçok yatırımlarınız olmuş. Cevap şu; 2019’da kriz var. Ya arkadaş “2019’daki kriz” kriz seçimden üç dört ay önce de konuşulan bir şeydi niçin o zaman vaatlerinizi ona göre dizayn etmediniz, yatırımlarınızı buna göre dizayn etmediniz, masraflarınızı buna göre niye dizayn etmediniz? 2020 yılı geldi, sorduk ne yapacaksınız diye… Pandemi var bir şey yapamayız dediler. Bu bütçeler yatırım bütçesi değil dediler açık ve net bir şekilde özellikle Kazım Bey bunu çok kullandı. 2022yılında da Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile ben altı ay geçirdim. Anlatmak için, onlar da hizmet yapmamanın sebebi olarak… Şimdi de malum bu dövizdeki son iki aydır hızlı yükselişler, inişli çıkışlı tablolar… Konuşmalarını dinliyorum sayın belediye başkanlarının… Anlıyorum ki bu bahaneyle epey bir vakit geçecek.”