Yüzde 90'ının asgari ücret ve altında gelire sahip olduğu, 50.000’i aşkın lösemi – kanser hastası ve ailelerine kıyafetten, beyaz eşyaya, kuru gıdadan et ürünlerine destekler sunan LÖSEV tüm bu desteklerin yanı sıra kişisel gelişim, mesleki eğitim, psikolojik destekler, moral ve motivasyon faaliyetleriyle bu zorlu yolculukta ailelerin yanlarında yer alıyorlar.

Kanseri yenen gençler de yer aldı

LÖSEV tüm Türkiye’de, sağlıklı yaşamın gerekliliği olan spor faaliyetlerini başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kayseri, Adana ve Samsun’da düzenleyerek tedavisini tamamlamış çocuk ve gençlerini hayata sağlıkla kazandırmaya devam ediyor.

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel olarak düzenlenen “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali” 26 – 27 Ağustos’ta tüm Türkiye’den spora ve insanlığa fayda sağlamaya gönül vermiş katılımcılarını ağırladı. Koşar Adım LÖSEV sloganıyla, LÖSEV ’in gönüllü koşucuları ve kanserle mücadelesini yenen gençler de maratonda yerini aldı. LÖSEV Gönüllüleri, kanserle mücadelesinden zaferle çıkan minik kahramanların eğitim burslarını karşılamak için oluşturdukları bağış kampanyaları ile onlara destek oldu.

Gönüllüler LÖSEV için koştu

Türkiye’deki tüm üniversitelerde yürütülen LÖSEV FAYDA Projesi kapsamında gönüllü olarak hem kampüste hem de Eskişehir’de farkındalık çalışmalarına destek veren Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, maratonda LÖSEV için koştu. Kanserle mücadelesini yenen çocukların mücadeleci ruhu bırakmadan katıldığı maraton umut dolu yeni bir mücadeleye sahne oldu.

Etkinlik süresince gönüllü tanıtım ve LSV Dükkan standı, Yaşama El Ver Projesi ile yapılan el baskıları, dinlenen LÖSEV şarkılarıyla Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nda, gönüllüleri ile LÖSEV yerini aldı. Personel ve gönüllülerin yer aldığı standa katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Bu sayede bilinç, farkındalık ve faydanın hedeflendiği bu büyük organizasyon, katılımcılarının hem eğlendiği hem de fayda sağladığı mutluluk dolu anlarla gerçekleştirildi.