Ana sponsorlugunu Arçelik, Ekonomi Bakanligi, TOBB, KOSGEB, IMMIB, TÜRKBESD ve BEYSAD’in üstlendigi HEFI 2018-Beyaz Esya Ana ve Yan Sanayi Fuari’nin 50’nin üzerinde yan sanayi, 20’nin üzerinde ana sanayi firmasinin katilacagini açiklayan ESO Baskani Celalettin Kesikbas, beyaz esya sektörünün Eskisehir sanayisinin ana dinamiklerinden biri oldugunun altini çizdi.

 

Fuara katilarak Eskisehir’in bu en önemli sektörünü katilimcilara tanitma imkâni yakalayacaklarina deginen Kesikbas, “Ülkemizdeki buzdolabinin yüzde 65’i ve buzdolabi motoru yani kompresör üretiminin yüzde 100’ü sehrimizde üretiliyor. Diger yandan birçok firmamiz bu sektörün yardimci üretimi alaninda çalisiyor. Firmalarimiz için yeni pazarlar olusturmak ve ihracatimiz arttirmak için bu önemli fuarda Eskisehirli firmalarimizin tanitimini standimiz araciligiyla gerçeklestirecegiz” dedi.   

Basta Avrupa ülkelerinin tamami olmak üzere Rusya, Misir, Iran, Irak, Güney Amerika, Romanya, Polonya gibi ülkelerden de fuara katilim olduguna deginen Kesikbas, ayrica Eskisehirli sektörün ilgili firmalarinin ESO’nun önderliginde fuara götürüldügünü ve ikili görüsmeler geçeklestirilecegini açikladi.