Haber: Atahan Gezer

Edizgil, eskisehir.net’in sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz ay göreve başlayan ve dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte il yönetimini tanıtan Edizgil, sahada aktif olarak yer alacağını ve teşkilat içerisindeki eksikleri tamamlayacaklarını söyledi.

İşte Edizgil’in konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

Seçim kadınlarla ve gençlerle kazanılacak

“Şu anda 48 asil, 38 yedek ve 26 da divan üyemizden oluşan bir yönetim kurulu oluşturdum. Bunu oluştururken de hakkaniyete, gençlere, kadınlara, tecrübeye ve liyakata önem vermeye çalıştım. Yeni yüzler de olsun istedim. Çünkü ben inanıyorum ki; seçim kadınlarla ve gençlerle kazanılacak. O yüzden kadromuzda çok genç yeni yüzler, pırıl pırıl gençlerimiz var. Tabi ki kadınlarımız da var. Her meslek grubundan almaya çalıştım; işçisi de olacak, doktoru da var, eczacısı da var, serbest çalışanı var, esnafı var… Güzel bir kadro ve yönetim oluşturduğumu düşünüyorum. Hep birlikte güzel bir çalışma yapacağız inşallah.”

Beni sahada aktif olarak her yerde göreceksiniz

“Daha biz yönetimi kuralı bir gün bile olmadı. Daha ilk toplantımızı yapmadık; onu Pazartesi günü yapacağız. Ondan sonra neler yapacağımıza karar vereceğiz hep birlikte… Ben sahada çalışmayı seven bir insanım. Bundan önceki seçimlerde de hep sahadaydım. İl başkanı olarak da beni sahada aktif olarak her yerde göreceksiniz. Buna inanıyorum.”

Ekibimle seçime hazırlanacağız

(‘Yeni yönetimle ne gibi çalışmalar yapacaksınız?’ diye sorulması üzerine) “Önce mahalle temsilcilerimizle bir toplantımız olacak. İlk toplantımızı mahalle temsilcilerimizle yapacağız. Eksik gördüğümüz yerlere tabi ki mahalle temsilcilerimizi atayacağız. Eksikleri önce bir tespit edeceğiz. Siyasette hiçbir zaman ‘her şey tamam’ diyemezsiniz; her zaman eksik vardır. Bu eksikleri görüp, sonuna kadar gidip tamamlayacağımıza inanıyorum. Çünkü önümüzde bir seçim var biliyorsunuz ve çok az da bir süre kaldı. Yani benim il başkanlığım süresince 10 ay kadar bu süreci götüreceğim. Bütün ekibimle birlikte biz seçime hazırlanacağız.”

Eksikler tamamlandıkça daha güçlü çalışacağız

(‘Partide ne gibi eksiklikler görüyorsunuz?’ diye sorulması üzerine) “Her zaman her yerde bir eksiklik vardır. Tabi biz bunları şu anda tam anlamıyla tespit etmedik. Tespit ettiğim ve onlar giderildiği zaman da bizim çalışmalarımızı zaten göreceksiniz; eksikler tamamlandıkça biz daha güçlü çalışacağız. Tabi ki birçok yerde temsilcimiz var, delegelerimiz var… Yönetim kurulu üyelerim şimdiden başladılar çalışmaya; ‘Nerelere gideceğiz? Nasıl ziyaretler yapacağız?’ İlerde zaten bizi sahada gördüğünüzde yapacaklarımızı da göreceksiniz.”

Üye sayımızı 10 ayda 8 bin yapacağız

“Mahalle temsilcileriyle başladık; ‘Mahallede ne eksikliklerimiz var?’ diye… ‘Biz orada ne kadarız? Ne kadar delege sayımız var? Delege sayımızı nasıl arttırabiliriz?’ Tabi delege sayımızı arttırabilmek için üye sayısını da arttırmamız gerekiyor. Benim öncelikli gayem üye sayısını arttırmak. Şu anda üye sayımız 5 bin küsur... 5 bin 300, 5 bin 400 civarlarında… Benim hedefim şu anda bunu 10 ay içerisinde 8 bin yapmak. Yapabilirsem bu büyük bir hedef… Bunu da ilk yapmam gereken şeylerden biri olarak düşünüyorum.”

Oy oranımız yüzde 22

“Halkın da bize çok büyük bir teveccühü var. ‘Ben üyeyi ille de partide yapacağım’ değil; ben her yerde üye yapabilirim; pazarda da üye yaparım, gittiğim mağazada da üye yaparım… Ben öyle düşünüyorum. Çalışmalarımız iyi olacak inşallah. İYİ Parti şu anda bence yükselişte olan tek parti... Çünkü bizim genel başkanımız Sayın Meral Akşener durmak bilmiyor. Ne kadar güzel bir şey… Sürekli sahada, ilçelerde, illerde… O öyle büyük bir rüzgâr estiriyor ki; biz de onun estirdiği rüzgârın arkasında, bulunduğumuz şehirlerde onun izinde gidersek İYİ Parti şu anda çok iyi yerlere gelecek ve geliyor da… Anketler de bunu gösteriyor. Biz ilk seçimlere girdiğimizde yüzde 9-10’lardaydık. Şu anda yüzde 22’ler gösteriyor bizi…”

Bu seçim Türkiye’nin kader seçimi olacak

(‘Türkiye’nin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ diye sorulması üzerine) “Ben Türkiye’yi şöyle düşünüyorum; artık bu seçim Türkiye’nin kader seçimi olacak… Uçurumun eşiğine geldik. Bu seçimlerde biz aşağıya mı düşeceğiz yoksa güçlü bir şekilde yolumuza devam mı edeceğiz? Ben her zaman diyorum; Türkiye bir gelecek ve umut arıyor. O gelecek ve umut da İYİ Parti…”

Genel Merkez ne görev verirse yapmaya hazırım

(‘İlerde milletvekilliği gibi bir düşünceniz var mı?’ diye sorulması üzerine) “Şu anda benim milletvekili veya belediye başkanı olmak gibi bir niyetim yok. ‘Eskişehir’de başarıyı nasıl sağlarız? Bir il başkanı olarak uyum ve birlik beraberlik içerisinde çalışarak, Eskişehir’deki vekil sayımızı nasıl arttırırız?’ Ben tamamiyle onu düşünüyorum. Bizde görev istenmez, verilir. Ama ilerde Genel Merkez bana ne görev verirse onu da yapmaya hazırım.”

Halka birlikte olacağız

(‘Milletvekili sayınızı arttırmak için ne gibi çalışmalar yapacaksınız?’ diye sorulması üzerine) “Bunu arttırmak için sahaya ineceğiz. Her şeyden önce halka birlikte olacağız. Ben yıllar önce ilk seçime girdiğimde, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olduğum zaman da beni her yerde görebiliyorlardı. Ben sabah 05.00’de Hayvan Pazarı’na gitmiş bir başkanım… Sahaya indiğiniz, halkla iletişimi kurduğunuz zaman inanın başarı sağlanıyor. Biz halkla birlikte ona dokunacağız. Partimizin politikalarını, yapacaklarımızı anlatacağız. Tabi burada Eskişehir’in sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’nin sorunlarına çözümler getireceğiz. Biz bunları halkımıza anlattığımız sürece başarıya da ulaşacağız.”