ESKİŞEHİR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir program dönüşü yolda Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım ile karşılaşan Çalışkan, Yıldırım’a “İş arayan bir tanıdığın var mı, varsa hemen gelsin gönderelim iş başı yaptıralım” dedi. Çalışkan, sohbetin ilerleyen bölümlerinde “İşsizlik mi var, iş beğenmeme mi var” diye sordu.

İş buluruz… Anında buluruz!
Her gün işçi arayan bir patronun ya da firmanın kendisine ulaştığını ifade eden Çalışkan, “Her yerde iş var. Herkes işçi arıyor. Özel sektörden bahsediyorum. OSB’de iş var, iş çok… Şu an bizden çeşitli sektörlerde istihdam edilmek üzere 500’e yakın adam isteniyor. 3 bin 700 maaş var, 5 bin maaş var. İşe ihtiyacı olan varsa bize gelsin. İş buluruz… Anında buluruz. Biz çalışacak adam bulamıyoruz. Geçen gün bir çağrı merkezi 100 kişi istedi. 10-15 kişi anca gönderebildik.”

İşçi taleplerini karşılayamıyoruz
Çalışkan, şöyle devam etti: “İş beğenmeme var. İş adamlarının işçi taleplerini karşılayamıyoruz. İnsanlar kamu kurumu tercih ediyor. Bana iş bulun ama kamu kurumunda olsun… Adam arıyoruz, çalmadık kapı bırakmıyoruz. Partili, partisiz fark etmez. Yeter ki çalışacak olsun. Bu işçi bulma işine ciddi mesai harcamaya başladım. Yok, bulamıyoruz. Şoför arayan var, özel güvenlik görevlisi arayan var, çağrı merkezi personeli arayan var, vasıflı, vasıfsız işçi arayan var… Tatil firmasını müşteri temsilcisi arıyor. Herkes arıyor, işçi bulan şanslı.”

Eskiden iş arayanlar bulurdu
İl Başkanı “Şok Market 20 kişi talep etti ama üç-beş kişi gönderebildik. İnsanlar iş beğenmiyor. Burası kesin. Temizlikçi arayan var. Kaynakçı alanında ciddi açık var. Herkes kaynakçı arıyor. Gaziantep’ten kaynakçı getirenler var. Günlüğü yaklaşık 1000 lira, Antep’ten kaynakçı getiriyor sanayici… Bizi eskiden iş arayanlar bulurdu, şimdi işçi arayan bize ulaşıyor. Senin aracılığınla bir daha sesleniyorum. İş arayan bize gelsin. Hemen gelsin, yarın işbaşı yaptıralım.”