Güler, Gazeteci-Yazar Deniz Çağlar Fırat tarafından yazılan Paranın Kitabı isimli çalışmanın tanıtım toplantısında ekonomik durumu da değerlendirdi. Güler, şöyle konuştu:
“Mart ayından beri hizmet sektöründe inanılmaz zorluklar yaşıyoruz. Mevzuat gereği hiç açılmamış iş yerlerimiz var. Veya açılmış gibi gözüken mevzuata göre kapanmamış ama kapalı olan iş yerlerimiz var. Mart ayı itibariyle kademeli olarak açılacağı ile ilgili haberler alıyoruz. Ama şu anda geldiğimiz nokta bu sektörde nitelikli insan kitlemiz vardı. Şu anda bunları kaybetmeye başladık. Eskişehir’deki otellerin birçoğu kapalı durumda… İnşallah bu bir an önce bu pandemi sürecini atlatırız canlı, heyecanlı normal hayatımıza tekrar döneriz.”

BİREYSEL İŞ TAKİP NOKTASINA KADAR GELDİK
“Diğer kentlerin yapılanmasıyla Eskişehir’in yapılanması arasında inanılmaz farklar var. Diğer kentler pandemide belli bir oranda etkilendiyse bizim kentimiz çok daha fazla etkilenmiş durumda. İnanılmaz istek, talep ve beklenti var. SGK, Maliye, Bakanlık noktasında artık bireysel iş takip noktasına kadar geldik. Düşünün bir iş yeri kapalı… İş yeri kapalı olan işletmeye ne yapabiliriz? Açıkçası ne söyleseniz de ikna etme şansınız yok. Çünkü çalışanı var, kirası var… Destekler var mı? Var şu an itibariyle uygulanan destekler…”

YÖNETEMEZ NOKTAYA GELİYORSUNUZ
“Ama bizim kentin büyük bölümü yüzde 55’i hizmet sektöründe geçimini sağlıyor. Büyük bir kitle var. O yüzden çok zor dönem yaşıyor Eskişehir. Sistemin getirdiği bir konjonktür var. Ne yaparsanız yapın bir noktadan sonra yönetemez noktaya geliyorsunuz. Çünkü büyük bir hacim var burada. Şu an itibariyle Eskişehir Ticaret Odası’na üye üç bine yakın iş yeri kapalı. Sekiz bine yakını da şu anda işlerini yüzde 25 ile devam ettiriyor.”