Çakırözer’in mesajı şöyle;

“Vatanımızın kurtarıcısı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk dünya çapında hayranlık uyandıran dehası, siyasi liderlik yeteneği, ileri görüşlülüğü ile yok olmaya yüz tutmuş bir vatanı içinde bulunduğu buhrandan kurtararak, çağdaş bir ülke olma yolunda yeniden filizlendiren en büyük devrimcidir.

Bugün bu topraklarda özgür ve onurlu insanlar olarak yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu bilinçle onun bize emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, çağdaş, demokratik ve laik ilkelerden ödün vermeden, sonsuza kadar yaşatmak ve dünyanın ileri gelen ülkelerinden biri yapmak en önemli görevlerimizden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Miras bıraktığı Cumhuriyet ile ilke ve devrimlerine sonsuza dek sahip çıkacak, yaşatacağız.”