Haber: Afife Nur Yıldız

Bakkal ve Bayiler Odası’na başkan adaylığını geçtiğimiz haftalarda duyuran Mehmet Akif Öncel, eskisehir.net canlı yayınına konuk oldu. Esnafın biriken sorunları ve özellikle pandemi döneminde yaşananlarla birlikte savunmasız kaldıklarını dile getiren Öncel, “ Bu makamlara talip olan kişilerin sesinin daha bağımsız daha gür ve güçlü çıkmalı ama maalesef geçen süreçte bunu göremedik” şeklinde konuştu.
22.00 yasağının haksız olduğunu düşünüyoruz
Başkan olması durumunda projelerinden, vaatlerinden bahseden Öncel, “ En büyük sorunlarımız arasında orantısız çoğalmak var. Bu anlamda, büyük zincir marketlerin önüne geçilebilmesi için marketler yasasını daha güçlü dile getirilmesi, küçük esnafın korunup kollanması için gereken mücadeleyi vereceğim. TAPDK belgesi olan işletmelerimiz için kangren haline gelen saat 22.00 yasağının haksız olduğunu düşünüyoruz. esnetilmesi veya kaldırılması adına çalışmalar yürüteceğiz. Kuracağımız kooperatifle birlikte hem servis araçlarımız hem de istihdam edeceğimiz plasiyerler ile birlikte bakkalların siparişlerini alarak adrese teslim edecek bir sistem getireceğiz” ifadelerini kullandı. 
İki dönem başkanlık
Başkan seçilmesi durumunda tüzük değişikliği yaparak, sadece iki dönemlik başkanlık yapılacak bir sistem oluşturacaklarını ifade eden Mehmet Akif Öncel, ”Biz koltuk sevdalısı değiliz işte şimdi de mevcut yönetime teklif ediyorum. Gelin genel kurulda bu teklifi oylamaya sunun ve üyenin oluruna bırakın” dedi. Üyelere özel sağlık sigortası ve iş yeri sigortası imkanları sunacaklarını söyleyen Öncel, “ Üyelerimizin faydalanacağız indirimli düğün salonları ile anlaşıp, bölgede yaygınlaşmasını sağlayacağız. Poşet fiyatlarındaki astronomik rakamları, toplu alımlar ile en alt seviyeye çekeceğiz. Pos makinelerimizdeki anlaşmalı bankaları ziyaret ederek, oranlarımızın en uygun orana çekilmesini sağlayacağız” dedi.