Özellikle pandemi döneminde sosyal projelerle öne çıkan Tepebaşı Belediyesi, üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği veriyor. Öğrencilerin sabah çorbası da Tepebaşı’ndan… Belediye bir yandan da aşevinin kapasitesini artırdı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’a yeni bir hizmete başlayacaklarını söyledi. Yüksek enflasyonun alım gücünü çok düşürdüğünü ifade eden Ataç, “Bu sadece alım gücü düşen halkın sorunu değil, hepimizin sorunu. Tepebaşı’nda aile gibiyiz. Ailenin bütün fertleri sağlıklı, mutlu olmalı. Bu ekonomik duruma biz neden olmadık ama oturup olanı biteni seyredemeyiz. Bütçemiz ölçüsünde, hattı tanıdığımız hayırsever iş insanlarını devreye sokarak bu zor günleri atlatacağız” dedi.

Soğuk sandviç ve meyve suyu 
Ataç, bozulan ekonominin en çok çocukları etkilediğini belirterek, “Ya da şöyle diyelim… Herkesi etkiledi ama ben en çok yavrularımıza üzülüyorum. Kimse yatağa aç girmesin dedik. Aynı şekilde hiçbir yavrumuz derse aç girmesin. Aç karnına ders dinlemesin… Bu nedenle ilkokuldaki yavrularımıza beslenme vereceğiz. Arkadaşlar hazırlık yapıyor. Fevzi Çakmak’taki bir okulumuzdan başlayacağız. Soğuk sandviç ve meyve suyu ikram edeceğiz. Bunu daha çok kenar semtlerde, maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı mahallelerde yapacağız. Gücümüz yettiği ölçüde yapacağız” diye konuştu.