Eskişehir Ticaret Odası kadına yönelik çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyor. TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’na tam destek veren ETO, Eskişehir’de bir ilki daha gerçekleştirdi. ETO, TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu’nun şehrimizde kampanyaya dönüştürdüğü BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEP’s) imzaladı. Bu sayede ETO, kadının güçlenmesi ilkelerine imza atan Eskişehir’in ilk meslek kuruluşu oldu.

Kadının iş dünyasındaki rolü yadsınamaz

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, toplumsal cinsiyet eşitliğinin iş dünyasındaki kritik önemine dikkat çekti. İş camiasında kadınların varlık göstermemesinin, ülkemizin ticari ve sınai potansiyelini azaltacağına vurgu yapan Başkan Güler, “Kadın yoksa %50 güçsüzüz demektir. Bu nedenle kadınların ekonomik yaşamda neden var olması gerektiğini konuşmayı dahi anlamsız buluyorum. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEP’s) imzalayarak, bu yaklaşımımızı net biçimde ortaya koyuyoruz. Eskişehir’de kadınların ekonomideki yeri konusunda hem öncü hem de örnek olacağız” şeklinde konuştu.

Gürkaynak’tan kadın girişimciler adına teşekkür

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak, kadın girişimciliğine ve istihdamının önemine dikkat çekmek için başlattıkları kampanyanın şehrin kurum ve kuruluşlarından destek bulmasından mutluluk duyduklarını söyledi. ETO’nun TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu’na her konuda yardımcı olduğunu, projelerine katkı sağladığını belirten Gürkaynak, desteğinden dolayı ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti.