21 yıldır Eskişehir’in tüm renklerini canlı tutan, bütün seslerine kulak veren Eskişehir.Net, kentin birikimlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için atılım içinde. Bu kapsamda yaptığımız ilk icraatlardan biri Eskişehir.Net adıyla bir dergi çıkarmak oldu. Keyifle hazırladığımız ilk sayımızda Dr. Burak Erdinç ile yeni dönemine giren KalDer Eskişehir Şubesi’nin faaliyetlerine, yaban hayatı fotoğrafçısı Namık Kemal Kortan’a, ESSK ile Filipinler’e dalış yapan Dilek Cellat’a, Gazimiz Levent Vardar’a, Gazeteci Ali Akyüz’ün müzeye çevirdiği işyerine yer verdik.

Doç. Dr. Yağmur Say da Nasrettin Hoca’yı okurlarımız için anlattı. Kentin güzide mekanlarından Kocatepe Cafe Bistro’yu tanıttığımız köşemiz, kadının başarı hikayesinde Müşerref’in Mutfağı ve Serap Hacer Görkan’ın kıskanılacak gezisi de okunabilir.

Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ile sohbetimiz, Azerbaycan’dan Eskişehir’e gelen mektubu, Aybars Sawiş’in ağzından yüzme şampiyonu kızlarımızın hikâyesi, Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu’ndan da kentin ilkleri de birinci sayımızda yer aldı.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Eğitimci / İş İnsanı Serkan Can Zengin’in sorularımıza verdiği yanıtlar, Diyetisyen Elif Yücel’den iştahsız çocuklara öneriler, ETO fuarları, Nabi Avcı portresine göz atabilir, Ahmet Atuk koleksiyonundan unutulmaz Eskişehir fotoğrafları da görebilirsiniz.