Powerbag isimli akıllı çantayı piyasaya sunmaya hazırlanan Eskişehirli girişimciler, ETO Başkanı Metin Güler’i ziyaret ederek ürünü tanıttı. Powerbag isimli akıllı çantanın fikir sahibi ve firmanın kurucusu Aydın Yüksel, üründe günümüz modasını geleceğin teknolojisiyle birleştirdiklerini söyledi. Anadolu Üniversitesi tarafından ETO işbirliğiyle yürütülen TechUP Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı kapsamında mentorluk desteği de alan Yüksel, Powerbag Akılı çantanın içinde güneş paneli, güç kaynağı, hoparlör bulunduğunu, bu sayede çantanın içinde yer alan telefon gibi kablolu ve kablosuz cihazların şarj edilebildiğini söyledi.

Küresel marka olma hedefindeyiz
Yüksel, çantanın dışında yer alan dokunmatik multimedya ekranı sayesinde telefona gelen çağrı ve iletilerin de görülebileceğini söyledi.Powerbag çantanın daha şimdiden çok sayıda ön sipariş aldığını belirten Yüksel,ürünün marka tescili, ulusal ve uluslararası patent başvurusunu yaptıklarını, hedeflerinin Eskişehir’den küresel bir marka çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Eskişehir’in dünyada ilklere imza atan markalara ihtiyacı var
Powerbag çantaları inceleyen ETO Başkanı Metin Güler, ticaret ve sanayide yeni fikirlerin, yaratıcı sektörlerin, inovasyon ve AR-GE’nin çok büyük avantaj sağladığını belirterek, akıllı çantanın fikir sahibi ve firmanın kurucusu Aydın Yüksel’i tebrik etti. Eskişehir’in dünyada ilklere imza atan yeni markalara ihtiyacı olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in bunu başarmak için yetişmiş insan kaynağı ve üretim kabiliyetine sahip olduğunu dile getirdi. Güler, Powerbag akıllı çantanın satış başarısı ile şehrimize katma değer yaratmasını, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamasını temenni etti.