Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahnelediği Madama Butterfly, salonu hınca hınç dolduran Eskişehirlilerden tam not aldı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde seyirci ile buluşan opera gösterimi Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin birbirinden başarılı sanatçıları tarafından sahnelendi. Ünlü besteci Giacomo Puccini'nin uzak doğu ezgileriyle süslediği ve opera edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Madama Butterfly, Japonya'nın Nagazaki kentinde geçen gelenekler arası çatışmayı konu alıyor.

Eskişehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen Eskişehir 10. Opera ve Bale Günleri'nin ilk gösterimini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve eşi Seyhan Büyükerşen'in yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal birlikte izledi. Opera gösterimi sonunda sanatçıları tebrik etmek için sahneye çıkan Başkan Büyükerşen, Türkiye'nin birbirinden başarılı opera bale sanatçılarını Eskişehir'de ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Büyükerşen  “Dünyaca ünlü bir opera gösterimini seyrettik. İzlerken tüm sanatçılarımızla gurur duydum. Hepsi birbirinden başarılı bu evlatlarımızı Eskişehir'de ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eskişehirliler Opera ve Bale Günlerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gösteriyor. O yüzden Devlet Opera ve Bale sanatçılarımızı daha fazla Eskişehir’de görmek istiyoruz. Ben şahsım ve hemşehrilerim adına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bizlere bu şansı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir 10. Opera ve Bale Günleri'nin ikinci gösterimi 7 Ocak Salı saat 20.00'de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahne alacağı müzikalde Hisseli Harikalar Kumpanyası Eskişehirliler ile buluşacak.