Yaklaşık iki ay öncesine kadar günlük vaka sayısını 40’lara kadar düşüren Eskişehir’de, normalleşmenin ardından kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin sayısı hızla arttı. İki aylık süre içinde 20 kat artış gösteren vaka sayısı günlük olarak 900’e dayandı.

Eskişehir’de 13 Nisan itibariyle koöid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 7 bin 325 oldu. 6 bin 773 vaka evinde takip ediliyor. 552 hasta ise Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunusemre Devlet Hastanesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyor. Hastanelerde tedavi görenlerin 93’ü yoğun bakımda. 23’ü ise entübe durumda.

Eskişehir’in vaka sayısının artışı devam ediyor. Uzmanlar yoğun bakım doluluk oranını hatırlatarak uyarılarda bulundu. Eskişehir’in yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70’leri geçmiş durumda. Görüşlerine başvurduğumuz sağlık uzmanları “Vaka sayısı hızla artıyor. Neyse ki hastaneye ihtiyaç duyan hasta sayısı o hızla artmıyor. Şu an için yoğun bakım taleplerini karşılıyoruz, sorun yok. Ancak, vaka artış hızı böyle devam ederse 10 gün sonra Eskişehir için farklı şeyler konuşmak zorunda kalabiliriz. Şu aşamada herkesin daha dikkatli ve tedbirli davranmasını istiyoruz” dedi.