CHP’li Çakırözer 24 Haziran seçimleri öncesinde şehrin çeşitli bölgelerinde bir araya geldiği yurttaşlara partisinin seçim vaatlerini anlatmaya devam ediyor. Ziyaretleri sırasında CHP iktidarında Aile Sigortası projesini hayata geçireceklerinin müjdesini veren Çakırözer, sosyal yardımları artıracaklarını, 16 milyon yurttaşın yoksulluk sorununu ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Çakırözer, iktidar olduklarında ayrıca ihtiyaç sahibi yoksul aileler için 1000 TL Aile Maaşı bağlayacaklarını da dile getirerek, ilk Aile Maaşı’nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracaklarını söyledi.

‘AİLE SİGORTASI’NI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

24 Haziran seçimleri öncesinde şehrin çeşitle bölgelerinde işçi, çiftçi, esnaf, kadın, erkek, genç, yaşlı her kesimden yurttaşlarla bir araya gelen CHP’li Çakırözerpartisinin projelerini anlatıyor. Çakırözer, ziyaretlerinde CHP iktidarında sosyal yardımları arttıracaklarını ve  ‘Aile Sigortası’ projesini hayata geçireceklerinin müjdesini de verdi. Çakırözer, “Aile Sigortası projemizin temel hedefi, yoksulluktan muzdarip ailelerimizin gelir seviyesini yükseltmektir. Bizler Aile Sigortası projemiz ile yoksul hanelerimize, hanelerin durumuna ve mevcut gelirlerine göre değişecek şekilde bir takviye yapacağız. Bu sayede, düşük bir maliyet ile şiddetli yoksulluğa son verecek ve tüm hanelerimizin aylık gelirinin bin TL’nin üstüne çıkmasını sağlayacağız” dedi.

1000 TL ‘AİLE MAAŞI’NI KADINLARIN HESABINA YATIRACAĞIZ

Halihazırda yapılan yardımlara ek, GSS primleri devlet tarafından ödenen her haneye aylık 1000TL Aile Maaşı bağlayacaklarının müjdesini de verenÇakırözer, “Bu ailelerimiz eski yeşil kart sahibi aileler. Ailelerimize 1000 TL Aile Maaşı bağlayacağız. İlk Aile Maaşı’nı2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracağız.Aile Sigortası kapsamında Aile Maaşı bağlanan ailelere ayrıca; Aylık 25 TL su desteği, 50 TL elektrik desteği, kış aylarında aylık 100 TL ısınma desteği vereceğiz” dedi.