Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada,

"10 Şubat 2022 Perşembe günü Odunpazarı Alaaddin Parkı çevresinde yaşanan ve otobüs şoförlerimizin de karıştığı konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Sıraevler’de durak dışı otobüse binmek isteyen bir vatandaşımızın yol boyunca şoförümüzü tehdit etmesi ve son durakta da şoförümüz ile münakaşaya girmesiyle başlayan olay, vatandaşın bıçak çekmesiyle adli bir olaya dönüşmüş ve kaçmak isterken de bir vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Bölgeye yakın sivil kolluk kuvvetlerinin kısa sürede müdahalesi ile kaçmaya çalışan kişi yakalanmış ve Emniyet Birimlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Bu olayın adli bir olay olduğunu hatırlatır ve sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

2 personel hakkında disiplin incelemesi

Diğer bir konu ise olay anında bölgede olan ve telefonu ile olayı kayıt altına almaya çalışan basın çalışanının personelimiz tarafından engellenmek istenmesidir. Basın mensuplarının çektiği görüntüler de toplanarak muhabirin görevini yapmasına engel olmaya çalışan ve tasvip etmediğimiz kelimeler kullanan 2 personelimiz hakkında disiplin incelemesi başlatılmıştır.

Şiddetin her türlüsüne karşı olan, basın özgürlüğünü her alanda savunan ve bu konularda önemli mücadeleler veren bir kurum olarak böyle bir olayı asla tasvip etmediğimizin ve adli bir konu haline gelen bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadeleri kullanıldı.