Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, Atahan Gezer’in Muhtar Saati programının konuğu oldu. Aydın, istek ve sorunları şöyle sıraladı: “En büyük sorunlarımızdan biri de demiryolu… Ertuğrulgazi’yi ikiye bölen iki demiryolu var. Daha fazla gelişme ve hizmet konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Yer altına alınması için çok uğraştık ama başarılı olamadık. Ertuğrulgazi’de 20 bin insan yaşıyor. Sağlık hizmeti sorun olmaya başladı. Yetersiz kalıyor… Demiryolunun öbür tarafında oturan yaşlı kesim bu tarafa gelmekte zorlanıyor. Eski karakolun olduğu yer şu anda Sağlık İl Müdürlüğü’ne devredildi. Orası sağlık birimi olarak hizmet verecek. Yazılar geldi. İnşallah 2022’de faaliyete geçecek.”
Ulaşım sorunu var
“Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yaşayan 20 bin insanın Yunusemre Devlet Hastanesi’ne gidecek aracı yok. Ulaşım sorunu vardı. Hareket Şube Müdürü ile görüştüm, inşallah en kısa sürede bu sorunu halledeceğiz. 29 numarayı Yunusemre Devlet Hastanesi’ne çıkaracağız. Sorunu bu şekilde halledeceğiz.”
PTT şubesi isteniyor
“PTT ile ilgili sıkıntımız var. Defalarca görüştüm ama bir şube açılmadı. Mobil aracımız geliyordu, onu da iptal ettiler. Ankara’nın iptal ettiğini söylediler. Çok masraflı olduğunu söylüyorlar ama bu bir kamu hizmeti. Zarar ediyoruz mantığıyla kapattılar, bunu kabul etmek mümkün değil. İnsanlar Çamlıca’ya, Uluönder’e giderek işlerini halletmeye çalışıyorlar. Yaşlı kesim olduğu için sıkıntı oluyor. PTT tamamen şirketleşmiş ve kar amacı güden kuruluş olmuş.”
İnternet alt yapısı…
Aydın, “Mahallemizde yeterince internet alt yapı çalışması yok. Pandemide çocuklar internet konusunda sıkıntı yaşadılar. Türk Telekom’a bildirdim. Yeni bir çalışma başlayacağını söyledi. Üç ilkokul, bir ortaokulum var. Bir de meslek lisemiz var. Bir okul yerimiz daha var. Okul yerimizin Anadolu lisesi veya fen lisesi şeklinde değerlendirilmesini istiyorum” dedi.
Ertuğrulgazi’deki aile sağlığı merkezine demiryolunun diğer tarafından gelmek için 160 basamak inip çıkmak gerekiyor. Gidiş dönüş yaklaşık 320 basamağı tırmanmak ve inmek gerekiyor.