Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Başkan Turgay Tekin Aşba ve üyelerin yayınladığı ortak mesajda şu ifadelere yer verildi:

Dünyada eşi benzeri olmayan, gücünü toprağından alan Kafkas Kültürü, vatanından 156 yıl önce sökülüp alındı. Tanımadığı, bilmediği, dilini belki de ilk kez duyduğu topraklara sürüldü.
Abhazların ve diğer kardeşlerimizin bu sürgünü hiç ama hiç kolay olmadı. Sürgün yıllarca süren çileli bir yolculuğa dönüştü. Asil bir millet, dağ gibi dik ve gururlu bu millet; açlık, sefalet ve hastalıklarla imtihan edildi. Acılarını yüreklerine dağlayan Kafkas Halkları; geldikleri ülkede tutunmaya, var olmaya, yaşamaya, Apsuvara'yı yaşatmaya çabaladılar ve başardılar.

Bugün Türkiye'de 3. nesil torunlar olan bizler; sürgünde vatanını ve canını kaybetmiş atalarımızın o gün ki acılarını taptaze olarak hissediyoruz. Sürgünde kaybettiklerimizin ruhları şad olsun. Miras bıraktıkları bu eşsiz kültüre bugün ve gelecekte sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Değerli kamuoyu;
21 Mayıs 2020 Perşembe Günü, federasyon facebook hesaplarımızdan Karadeniz Kıyılarında yapılacak olan sembolik anma törenlerini canlı olarak evlerinize taşıyacağız.
Akşam saat 18.00'dan itibaren ise, sınırlı sayıda katılımcının olacağı Kocaeli Abhaz Derneği öncülüğünde hazırlanan Sürgün Anma Törenlerini Kefken Babalı Sahili'nden canlı olarak yayınlayacağız.