Eskisehir.net’te Cihan Yıldırım’ın konuğu olan Temizsoy, üçüncü dalganın yaşandığı günlerde plazma ihtiyacı nedeniyle telefonlarının çalmaya başladığını belirterek, şöyle konuştu:
“Virüs Çin’de ilk görüldüğü anda Genel Merkez bizi uyardı. Yol haritası belirlendi. Daha önce kimsenin karşılaşmadığı bir olay olduğu için bütün iller kendisi yorumladı. Yurt dışından gelenlere yemek verdik. Gece 1’de haber verildi, sabah 300 kişiye kahvaltı hazırlamak gerekiyordu. Kağıt üzerinde hazırdık ama saha başka. Çok şükür sıkıntı yaşamadık. Bu hizmetimiz devam ediyor.”

Destek maddi ya da psikolojik olabilir
“23 Nisan etkinliğimiz oldu… Birkaç araç üzerine ses düzeneği kurduk. Evlerde olan çocukları düşündük… Bir önceki yıl 23 Nisan’ı Hasırca Kampı’nda büyük bir coşkuyla kutladık. Çocukları yalnız bırakmayalım dedik. Marşlar çaldık, balon ve çikolata dağıttık. Türk Kızılayı, toplumun direncinin artması için çalışıyor. Desteğimiz maddi olarak da olabilir, psikolojik olarak da olabilir. Biz her yönden topluma destek olmak için varız. Toplumun direncini ne kadar çok artırabilirsek, ne kadar onlara destek olabilirsek görevimizi o kadar yerine getirmiş oluruz.”

Kızılay’ı pamuklara sarıyoruz
“Kızılay’ın sahada çalışan 15 personeli var ama bu sayı gönüllülerle 50’ye yaklaşıyordu. Daha fazla gönüllümüz var ama üniversiteler kapalı olduğu için gönüllü sayımız biraz azaldı. Herkesi Kızılay gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Bu süreçte farklı meslekten pek çok kişiye yardım ettik. Ve şunu anladık. Kızılay’a bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Allah göstermesin ama bu böyle… Kan olabilir, pandemi olabilir, deprem olabilir… Bu nedenle Kızılay’ı pamuklara sarıyoruz. Kızılay’ın misyonu çok önemli.”