Ataç mesajında şu ifadelere yer verdi, "5 Haziran tarihi, 1972 yılından bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. O tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ancak aradan geçen 50 yıla varan zaman diliminde, dünyamız için çevresel sorunlar katlanarak büyümeye devam etti. Sınırsız ve ölçüsüz tüketime dayanan, ekonomik büyüme ve iklim değişikliğinin yarattığı küresel çevre sorunları, insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Ülkemizde de durum çok farklı değil. Yanlış çevre politikaları havamız, toprağımız ve suyumuz üzerinde büyük bir tehlike oluşturuyor. Tıpkı şehrimizin ve Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden olan Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santral örneğinde olduğu gibi. 

Dünyamızın doğal kaynakları için geri dönüşü olmayan kritik eşiğe yaklaşıyoruz. Sağlıklı bir gelecek için önlem almak, Tepebaşı’nda yaptığımız gibi,  sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmek zorundayız. Çevre sorunları karşısında çözüm üretmeye yönelik tüm çalışmaların her zaman yanında olacağımızı ifade etmekten büyük mutluluk duyuyor, yurttaşlarımızın Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.
Nazım Hikmet’in dizlerini aklımızdan çıkarmayalım; 'Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz, ya dünyamıza inecek ölüm' "