Karantinada olan Çalışkan, telefonla eskisehir.net yayınına katıldı. Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Çalışkan, 7 Eylül’de başlayacak kongre süreciyle ilgili şunları söyledi:
“Şehrimize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önce de benzer tarzda şeyler konuştuk. Şöyle yapmak lazım… İl başkanı ya da yeni dönemde seçilecek ilçe başkanları insanları bırakmak lazım çalışmalarına müsaade etmek lazım. Daha başlar başlamaz ‘yapamaz, edemez, başarısız… Niye o geldi? Herkes bir koltuk sevdasıdır gidiyor. Dönüp baktığınızda iki yılım geçti. Şunu soruyorum insanlara; kardeşim neyi eksik yaptım? Neyi yanlış yaptım? Hangi riski almadım? Siyaseten niye başarısız değerlendiriyorsunuz veya nasıl çalışma veya çalışmamayı nasıl… Kimse ağzını açıp da gık diyemiyor. Bize bu konularla gelmeleri lazım insanların. Efendim eleştiri… Eleştiri sadece koltuğu sahiplenmeye, koltuk sahibi olmaya ilişkin çabadan… Bana şimdi sosyal medyadan bir sürü şey atıyorlar. İsimlerini daha önce şehrimizde partimizde yöneticilik yapmış arkadaşlarımız bir vesile birinin peşine takılmış ‘git şunu yaz git bunu yazdır, şunu söylet’ gibi bu kongre sürecini baltalamaya çalışan aslında partili olduklarını değerlendirip partiye en çok zararı verenlerin kendilerinin olduğunu bilmedikleri bir süreç yaşatıyorlar partiye.”

10 ARKADAŞIMIZ PARTİYE DEHŞET ZARAR VERİYOR
“Bırakın… Azcık öte gidin ya… Azcık öte gidin bi rahat bırakın da çalışalım, bi nefes alalım ya. Bu partinin sahibi siz değilsiniz. Bu partinin sahibi millet. Cumhurbaşkanımız kimi getirirse, kimi görevlendirirse herkes ona saygı duyması kadar doğal bi şey olamaz. Hep şunu söyledim. 8-10 tane arkadaş… Hele öte gidin ya. Acık ötede durun. Bi müsaade edin. İnsanların ve toplumun moralini bozmayın. İlçe kongreleri için de aynı şey geçerli. Bizim birbirinden çok kıymetli ilçe başkanlarımız var. İlçe başkanlarıyla ilgili herhangi bi sıkıntımız yok. Onlar için de aynı şey geçerli. Acık ötede durun ya. Bi rahat bırakın adamları çalışsınlar, kendilerini göstersinler. Nefes alsınlar, kendi yönetimleriyle istişarede bulunsunlar. Hizmet etmek için kendilerinde bu güç var. Maalesef bu koltuk sevdalısı partiyi düşündüğünü zanneden 10 tane arkadaşımız bu partiye dehşet zarar veriyor. 10 tane yoklar bile. Senle ben saysak aynı adamları sayarız. Bu arkadaşların az ötede durması lazım. Hele bi dinlenin ya, sakin olun. Pandemi de var azcık mesafeleri de açın. Yeter, parti bunlardan çektiğini kimseden çekmedi.”

KİMSE ‘ÇALIŞMIYOR’ DİYEBİLİYOR MU?
“Bize bu görevi Sayın Cumhurbaşkanımız layık gördü ve verdi. Bir gün alınması gerekiyorsa, alır. Aldığı zaman ‘Bu millete iki yılı aşkın süredir hizmet etme fırsatı verdi’ der teşekkür ederiz. Siyasette olgun davranmak, tevazu ile hareket etmek bu kadar mı zor ya? Kimse ‘çalışmıyor’ diyebiliyor mu? Diyemiyor! O zaman işinize gücünüze bakın. Elimden geleni yapıyorum. Kendi keyfimden bu noktada değilim. Partiyi güçlü kılmak, insanlara dokunmak adına çaba sarf ederken bu hastalık tecelli etti. Keyfimizden, eğlencemizden, dışarıda ben hasta olayım diye dolaştığımızdan değil. Herkes tüm üyelerimizin kıymetini bilmeli.”

BİR KISMI YÖNETİCİLİK DE YAPTILAR
“Ben çalışıyorum, önüme bakıyorum, işime bakıyorum. Sadece kendim için söylemiyorum. İlçe başkanlarım için de aynı şeyi söylüyorum. Daha önce yöneticilik yapmış ya da göreve talip olan arkadaşlarımız aynı şekilde çalı dürtüp sonuç alma çabası içinde… AK Parti güçlü bir parti, AK Parti iktidar olan bir parti. Ayağımızın altında dolaşanları hiç görmezden gelip devam ediyoruz, işimize gücümüze bakıyoruz. Onlara da şunu tavsiye ediyoruz. Azcık kıyıda dursunlar. Onların bir kısmı yöneticilik de yaptılar, herkes onları biliyor. Eğer bu şehirde dehşet kıymetli noktada durmuş olsalar herkes onları fark eder. Kongreden güçlenerek çıkacağımızı düşünüyorum.”