Doktorlar Caddesi Kılıçoğlu Plaza karşısında açıklama yapan Gürbüz ve beraberindeki üyeler, itirazı geri çekmeleri için 1500 işçi tarafından imzalanan dilekçeleri Tez Koop İş Sendikası Şube Başkanlığına teslim etti.
Gürbüz, şöyle devam etti: “Bizler Anadolu Üniversitesi çalışanları olarak tam 35 aydır toplu iş sözleşmesi bekliyoruz. Yıllardır üyesi bulunduğumuz Tez Koop İş Sendikası’nın bizleri toplu iş sözleşmesinden mahrum bırakmasını asla ama asla kabul etmiyoruz.  Haksız ve yersiz yargı süreçlerinin bizim ekmeğimizle oynamak olduğunun farkındayız ve bu duruma itiraz ediyoruz. Anadolu Üniversitesi çalışanları olarak toplu iş sözleşmesi imzalanmadığı için zaten kötü olan ekonomik durumumuz can yakıcı boyutlara ulaşmıştır. Tekrar ediyoruz ki ağır vergi yüklerinin, enflasyonun ve sürekli artan pahalılığın karşısında tam 35 aydır eski ücretlerimizle çalışıyoruz. 
Anadolu Üniversitesi’nde çalışan bizler adına bağıtlanmasını beklediğimiz toplu iş sözleşmesi için Eskişehir 1. İş Mahkemesi’nin kararını sabırla bekledik. Eskişehir 1. İş Mahkemesi haktan yana karar verdi derken sizler umutlarımızı söndürüp her defasında dosyayı bir kez daha uzattınız. Tez Koop İş Sendikası Yargıtay’dan karar çıkmadan önce gelecek sonucun en doğru karar olacağını savunurken ona dahi itiraz etmiştir. Nihayet Yargıtay son noktayı koydu dediğimiz anda yine işçiler için hayal kırıklığı oldunuz. Çalışma Bakanlığınca Tez Koop İş Sendikası’na verilen olumsuz yetki tespitine Tez Koop İş Sendikası tarafından yapılan itiraz sonrasında açtığınız davada, Yargıtay’ın verdiği yasaya uygun kararı tanımadınız. Tüm bunlara rağmen halen Anadolu Üniversitesi çalışanlarını toplu iş sözleşmesiz bırakmak emek istismarıdır. Ve hatta yasaların kötüye kullanılmasıdır. 
Anadolu Üniversitesi emekçilerine yapılan haksızlığa artık durun diyoruz. Tez Koop İş Sendikası’nı derhal mesnetsiz ve yersiz davasını sonlandırmaya davet ediyoruz. İşçinin, emekçinin alın terine saygı duyulması ve önüne konulan engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.
Bugün verdiğimiz bu dilekçelerin takipçisi olacağımızı tekrar beyan ediyor, haksız davanızı sonlandırın diyoruz. Açılan haksız dava sonlandırılmadığı takdirde her türlü meşru mücadelemizin devam edeceğini herkesin bilmesini istiyoruz.”