Sütlüce Mahallesi’nde yaşayan Kiraz Ailesi’nin 17 Kasım 2020’de doğan oğulları Muzaffer Emin Kiraz’a SMA teşhisi konuldu. Aile ve bazı gönüllüler, Muzaffer’in tedavi görmesi için gerekli 2 milyon 250 bin doları toplamaya başladı. Valilik izinli kampanya 25 Temmuz’da başladı.

Anne Emine Kiraz’ın instagram paylaşımları dayanılmaz acıyı gözler önüne seriyordu. Ailenin 10 yıl önce de bir erkek evlatlarını kaybetmesi endişelerini artırıyordu. Anne bir keresinde “Bir evladımı kara toprağa verdim. Bu acıyı tekrar yaşamak istemiyorum” demişti. Yine “Ben bir anneyim! Çocuğum için canımı ortaya koyabilecek savaşçı bir anneyim” paylaşımı yapmıştı.

Bu sırada Muzaffer zaman zaman nefes darlığı şikayetiyle yoğun bakıma kaldırılıyordu. Eskişehirli SMA hastası dört yaşındaki Toprak’ın tedavisi için gerekli para birkaç gün önce toplanmıştı. Eskişehir bunun sevincini yaşarken Kiraz Ailesi’nden gelen haberle sarsıldı. Anne Emine Kiraz yaşadığı acılara dayanamayarak yaşamına son vermişti.

Emine Kiraz “Evladım ile çekildiğim son fotoğraf. Kokusuna hasretim benden ayrı yoğun bakım odalarında acılar içinde. Bir anne olarak yalvarıyorum yardım edin ben evladımı kaybetmekten çok korkuyorum bu acıyı yaşadım bir daha yaşamaya dayanamam. Lütfen elimizden tutun sizlere ihtiyacımız var. Muzaffer evini özledi annesini özledi ailesini özledi. Bilmediği yerde bilmediği cihazlar içinde küçücük bedeni ile Muzafferin aldığı nefes olur musun” paylaşımı herkesi ağlattı.

Hastalıkla mücadele ederken annesini kaybeden Muzaffer’in kampanyası yüzde 3 seviyesinde. Sosyal medyadan pek çok Eskişehirli ve ünlü isimler Muzaffer’e destek çağrısı yaptı.

Emine Kiraz'ın cenazesi 20 Kasım Cumartesi ikindi namazına müteakip Sütlüce Mahallesi Orta Camii'nden kaldırılacak.