Haber: Atahan Gezer

Konuyu eskisehir.net’e anlatan Muhtar Erol Gürdoğan, uygulamayı geçen sene başlattıklarını ve Ramazan’da yemek dağıtan ilk mahalle olduklarını söyledi. Öte yandan her gün 200 civarında vatandaşa pide de dağıtacaklarını kaydeden Gürdoğan, önceden belirlenmiş listede yer alan vatandaşların, her gün muhtarlığa gelerek yemeklerini alabileceğini belirtti.

Gürdoğan, şu şekilde konuştu;

Kart usulüyle yapacağız

“Biz iki yerde; 60 bir yerde, 70 bir yerde 130 kişilik iftar yemeği dağıtacağız. Geçen sene başladık. Geçen sene 200’dü. Bu sene biraz düşürmek zorunda kaldık. İki yerde yapılacak yemeği 130 kişiye dağıtacağız. Buna Paşa ve Dede Mahallelerini de kattık. Kart usulüyle yapacağız. Kart veriyoruz, muhtarlığın kaşesini vuruyoruz. Ailedeki kişi sayısına göre yemek dağıtıyoruz.”

Yemekler iki yerde hazırlanacak

“Yemek iki yerde yapılacak; tek yerde yetiştiremiyoruz. İki yere böldük. Bizim burada esnaf çok olduğu için çibörekçilerden bir tanesi ‘ben yaparım’ dedi. Bir tane de yer tuttuk. Bir hayırsever ‘hayır içinse yerimi kullanın’ dedi. Aşçı tuttuk; Hava İkmal’den emekli mahallemizde bir aşçımız var. Onun nezaretinde 70 kişiye de orada çıkartacağız. Sefer tasıyla geliyorlar, saat 18.00’de yemek dağıtımı başlıyor. Sefer tasıyla geliyor, alıyor, evine götürüyor. Evinde iftarını yapıyor. Oturduğu yerden veremiyoruz, yerimiz müsait değil. Herkes evinde iftarını açacak.”

Hayırseverler destek çıkıyorlar

“Gücümüzü, imkânımızı zorluyoruz. Sağdan soldan hayırseverler bu konuda bize destek çıkıyorlar. Malzeme yardımı yapmak isteyenler; yağıdır, pirincidir, şekeridir… Nakdi yardım yapmak isteyenler oluyor. Bir günlük yemeğin masrafı 1250-1500 lira civarında. Kimisi ‘bugünün yemeğini benim namıma verin’ diyor. O şekilde devam ediyoruz.”