Ziyaret programı kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre ile birlikte Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünde incelemelerde bulunuldu.

VALİ AYYILDIZ ZİYARET EDİLDİ

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ilk olarak, İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindekiler ile birlikte Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. İlimizdeki eğitim-öğretim faaliyetleri görüşülüp fikir alışverişinde bulunuldu.

GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KİMYASAL ÜRETİM VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ATÖLYELERİ TÖRENLE AÇILDI

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2.8 milyon lira maliyetle kurulan kimyasal üretim atölyesi ile yiyecek içecek hizmetleri atölyelerinin açılışı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener tarafından gerçekleştirildi.

Atölye açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Ertuğrul Geçgil, Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Maliyeti 800 bin lira olan kimyasal üretim atölyesinde sıvı sabun, çamaşır suyu, yüzey temizleme sıvısı, kolonya, el temizleme solüsyonu ve benzeri temizlik malzemelerinin üretimi yapılacak. 2 milyon liralık maliyetle yapılan üç yeni yiyecek içecek atölyesinde; aşçılık ve pastacılık eğitimleri verilecek, döner sermaye işletmesi aracılığı ile yemek üretimi yapılacak.

Töreninin ardından, konuklara öğrencilerin yaptığı Çibörek, Ağzı Açık ve gözleme ikramında bulunuldu.

ESKİŞEHİR OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNÜ ZİYARET ETTİ

Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret eden Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, kurum hakkında Enstitü Müdürü Durna Gülşen'den bilgi aldıktan sonra atölyeleri ve derslikleri gezerek eğitim ve üretim alanlarını yerinde inceledi.

SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE YENİ BİR BİLGİSAYAR LOBARATUVARI VE HALI SAHA SÖZÜ VERİLDİ

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil ve İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesini ziyaret etti.

Okulun Uçak Bakım Gövde Sistemleri, Uçak Malzeme Yapıları ve Bilişim Teknolojileri Atölyelerini gezen Genel Müdür Şener, Okul Müdürü İlhami Can'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Genel Müdür Şener, mesleki eğitimin kalkınmada en önemli unsurlardan biri olan yerli ve milli üretimin esası olduğunu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sisteminin oluşturulmasına ve böylelikle ülkenin üretim gücüne güç katacak nitelikli personel teminini sağlamaya yönelik çalışmaları sürdürmekte olduklarını ve bu çalışmalara katkı sunan ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Okuldaki başarılı çalışmaları Genel Müdürümüz ve Daire Başkanlarımız ile yerinde gördük. Okulumuzun çalışmaları ve başarıları ülkemizdeki diğer meslek liseleri tarafından örnek alınmalı. Okul Müdürümüz İlhami Can'ı ve değerli ekibini kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum". dedi.

Okul Müdürü İlhami Can, okulda yürütülen eğitim faaliyetleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, projeler ve tanınan okul statüsü hakkında bilgi vererek, uçak simülatörü kullanma, radyo kontrollü model uçak uçurma uygulamaları ve robotik çalışmaları gösterdi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, ziyaret sonunda okulun bilişim teknolojisi alanına bir bilgisayar laboratuvarı kurulacağı, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise okula yeni bir halı saha kazandıracakları müjdesini verdi

ALİ GÜVEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİ ESKİŞEHİR TURİZMİNE DESTEK VERİYOR

Turizm alanındaki öncü okullardan biri olan Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek uygulama otelinde incelemede bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Okul Müdürü Harun Tarhan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sektörde profesyonel ve yetkin gençlere her zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Genel Müdür Şener, Bakanlığımızın desteğinin devam edeceğini belirterek okul idarecilerine, öğretmenlere, usta öğreticilere ve öğrencilere başarılar diledi.

TEFNOFEST YARIŞMALARINDA DERECE ELDE EDEN ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Eskişehir Sanayi Odasında TEKNOFEST yarışmalarında derece elde eden öğrencilerimiz ile bir araya gelerek projelerini inceledi. Genel Müdür Şener’in katıldığı sergide öğrenciler, tasarımları hakkında bilgiler verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Genel Müdür Şener, “Eskişehir’den bu anlamda çok güzel çalışmalar çıkıyor. Bunlar ülkemizin geleceği adına gurur duyacağımız çalışmalardır. İnanıyorum ki bu ülke sizin gibi gençlerimiz sayesinde geleceğine daha umutla bakacaktır. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

*Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sabit Kanat insansız hava araçları yarışmasında Crew of Sky takımı Türkiye 1’incisi,

*Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, BeNetwise projesi ile eTwinning medya okuryazarlığı ve dezenformasyon kategorisi Türkiye 1’incisi,

*Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kutup Araştırmaları proje yarışmasında Türkiye 2’ncisi,

*Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları ATMACA-T26 takımı Türkiye 3’üncüsü oldu.

*Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST 2021 yarışmasında ESATAMAT aracı "En İyi Tasarım" ve "Teşvik" ödülü,

*Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Royal Jelly Takımı TEKNOFEST 2022 Tarım Teknoloji Yarışmasında “En İyi Sunum Ödülü" elde etti.

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI TOPLANTI SALONUNDA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLERİYLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener başkanlığında Eskişehir Sanayi Odası toplantı salonunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerinin katılımıyla hazırlık, planlama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Genel Müdür Nazan Şener konuşmasında; Mesleki eğitimin kalkınmada en önemli unsurlardan biri olan yerli ve milli üretimin esası olduğunu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sisteminin oluşturulmasına ve böylelikle ülkenin üretim gücüne güç katacak nitelikli personel teminini sağlamaya yönelik çalışmaları sürdürmekte olduklarını belirtti. Bu çalışmalara katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Sayın Genel Müdürümüze şehrimizi onurlandırdığı ve Eskişehir’e zaman ayırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın ve Genel Müdürümüz vizyonerliğinde üreten Türkiye’de üreten meslek liseleri olarak yer almaya devam ediyoruz" dedi.