Mahalle muhtarından tapu değişikliği uyarısı! "Sultandere ibaresi kaldırıldı"
Mahalle muhtarından tapu değişikliği uyarısı! "Sultandere ibaresi kaldırıldı"
İçeriği Görüntüle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, NTV’de katıldığı programda hem deprem konutları hem de TOKİ’nin hayata geçireceği 500 bin sosyal konut projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum, Hatay başta olmak üzere yürütülen projelerde sona gelindiğini belirterek, “Cumartesi günü itibarıyla tüm hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmiş olacağız” dedi.

Konut 30-15

İLK KURA ÇEKİMİ ADIYAMAN'DA YAPILACAK

Programda TOKİ tarafından yapılacak 500 bin sosyal konut projesine de değinen Bakan Kurum, vatandaşların merakla beklediği kura sürecine ilişkin takvimi açıkladı. Kurum, projenin ilk kura çekiminin 29 Aralık’ta gerçekleştirileceğini duyurdu. İlk kura çekimi ise Adıyaman’da yapılacak.

Konutların teslim sürecine ilişkin de bilgi paylaşan Kurum, ilk teslimatların 2027 yılının Mart ayında planlandığını ifade ederken, bazı konutların ise 2026 yılı içerisinde hak sahiplerine verileceğini söyledi.

Konut 10-7

BAŞVURU SAYISI 5 MİLYONU AŞTI

TOKİ’ye yapılan başvuru sayılarını da açıklayan Bakan Kurum, “Yüzyılın en büyük sosyal konut hamlesini başlattık. 500 bin sosyal konut projemize toplam 8 milyon 840 bin 314 başvuru yapıldı. Geçerli başvuru sayısı ise 5 milyon 242 bin 766 oldu. En yoğun başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldi” dedi.

Deprem bölgesi için özel kontenjanlar ayrıldığını vurgulayan Kurum, bu uygulamanın amacını ise şu sözlerle açıkladı: “Deprem bölgesinde hak sahibi olamayan vatandaşlarımız için hem il merkezlerinde hem de ilçelerde ek kontenjanlar oluşturduk. Hasarlı evi olan ya da evi bulunmayan dar gelirli vatandaşlarımızın da ev sahibi olmasını istiyoruz.”

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi