Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki sert dalgalanmaları ve manipülasyon iddialarını değerlendirdi. Borsa İstanbul (BIST 100) endeksinde aşağı yönlü hareket bekleyen Memiş, gram altın için 10 bin lira hedefini koruduğunu açıkladı.

13 BİN SEVİYESİ KRİTİK

BIST 100 endeksinin 13.485 puan seviyesinde seyrettiğini belirten İslam Memiş, teknik olarak aşağı yönlü beklentisinin sürdüğünü ifade etti. Kar satışlarının devam edebileceğini belirten Memiş, "13 bin puan seviyesinin altını bekliyorum. Endeks 13 binin altına sarkarsa, 12.800 puan seviyesi güçlü bir destek noktası olarak takip edilecek" dedi.

İslam Memiş 9-39

GRAM ALTINDA 10 BİN LİRA HEDEFİ

Uluslararası piyasalarda ons altın 4.885 dolar seviyesinde işlem görürken, gece saatlerinde 4.650 dolara kadar geriledi. Memiş, düşüşlerin kalıcı olmayacağını savundu ve şu öngörüleri paylaştı:

“Ons altın tarafında 2026 yılında 5.880 – 6.000 dolar bandına kadar bir yükseliş bekliyorum. Bu seviyeler görüldüğünde altınla vedalaşıp, gerçek varlıklara (ev, araba) geçiş zamanı gelmiş olacak. O zamana kadar ‘al ve unut’ stratejisi uygulanmalı.”

Kapalıçarşı’da gram altın 7.218 – 7.281 TL aralığında işlem görürken Memiş, makas aralığının açık olduğuna dikkat çekti. Orta ve uzun vadede gram altında 10 bin lira hedefini koruduğunu belirtti.

İslam Memiş 12-8

YATIRIM UYARISI

Kripto para piyasalarındaki sert düşüşlere de değinen Memiş, Bitcoin’in 60 bin dolar seviyesine gerilediğini hatırlattı. Yatırımcılar için ucuzluk sıralaması yapan Memiş’in listesi şöyle:

1. Bitcoin

2. Altın

3. Gümüş

Gümüş yatırımcısına da uyarılarda bulunan Memiş, ons fiyatının 64 dolar ve gram fiyatının 100 TL seviyelerine kadar gerilediğini belirtti. Memiş, gümüşün 2026 yılında favori yatırım aracı olmadığını vurgularken, portföy çeşitlendirmesi önerdi:

“Uzun vadeli düşünenler portföylerini yüzde 50 gümüş, yüzde 50 altın şeklinde yaparak parite fırsatlarını takip etmeli. 50 dolar üzerinde gümüş almam demiştim; tepki yükselişi gelebilir ama uzun vadeli strateji önemli.”