Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, Porsuk Nehri’nde yaşanan su seviyesi düşüklüğü nedeniyle kent genelinde bazı bölgelerde basınç düşüklüğü ve su kesintisi yaşandığını duyurdu.
PORSUK NEHRİ SU ALMA NOKTASINDA SEVİYE DÜŞÜKLÜĞÜ
ESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Porsuk Nehri su alma noktasında meydana gelen seviye düşüklüğü sebebiyle şebekeye yeterli miktarda su temin edilemedi. Bu durum, özellikle bazı mahallelerde kısmi su kesintilerine ve basınç problemlerine yol açtı.
DUYURU YAPILDI
Yapılan açıklama, "Porsuk Nehri su alma noktasında yaşanan seviye düşüklüğü nedeniyle yeterli su temin edilememekte olup, bu duruma bağlı olarak bazı bölgelerde kısmi basınç düşüklüğü ve su kesintisi yaşanmaktadır. DSİ tarafından barajdan su salınımı yapılmıştır. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte şebeke basıncı kısa sürede normale dönecektir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur." denildi.





