Esnaf odaları arasında en çok merak edilen ve rekabetin yüksek olduğu seçimlerden biri olan bu önemli organizasyon, 18 Ocak 2026 Pazar günü yapılacak.
Seçimde başkanlık için yarışan Emirdağlı adaylar Mehmet Teke, Mehmet Çiçek ve İsmail Oğuz, Emirdağlılar Vakfı Başkanı Dr. Veli Görkem Pala’nın davetiyle akşam saatlerinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda, seçim sürecinin sağduyu, birlik, beraberlik ve centilmenlik ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi konusunda ortak bir görüş ortaya kondu.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Dr. Veli Görkem Pala, şu ifadelere yer verdi:
“18 Ocak 2026 Pazar günü yapılacak Eskişehir Yaş Sebze, Meyve ve Balıkçılar Esnaf Odası Seçimleri öncesinde üç kıymetli başkan adayımızla bir araya geldik. Bizler her koşulda bir arada durmayı bilen bir camiayız. Hiçbir seçim yarışı, kardeşliğimizin ve birlik ruhumuzun önüne geçemez. Adaylarımızın tamamının centilmence, olgun ve örnek bir seçim süreci konusunda tam mutabakat içinde olması son derece kıymetlidir. El ele vererek hiçbir taşkınlığa izin vermeden bu süreci tamamlayacağız. Esnafımıza, Eskişehir’imize ve seçim sonunda göreve gelecek başkanımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu hassasiyet için tüm adaylarımıza, ekiplerine ve destekçilerine teşekkür ediyorum. Seçimin adeta bir bayram havasında geçeceğine yürekten inanıyorum.”
Daha önce de kritik dönemlerde uzlaşmacı yaklaşımı ve sağduyulu duruşuyla ön plana çıkan Dr. Pala’nın bu buluşmaya öncülük etmesi, pazar günü yapılacak seçimlerin demokratik, sakin ve olgun bir atmosferde gerçekleşmesine önemli katkı sunması açısından dikkat çekiyor.




