Eskişehir’de 16 Şubat 2021 tarihinde Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi'ndeki apartmanın 5'inci katında İlkay (42) ve Emel Tokkal (41) çifti ile 4 yaşındaki çocukları Doruk'un cansız bedenleri evde bulunmuştu.

İlkay Tokkal 27 bıçak darbesi, Emel Tokkal 18 bıçak darbesi, Doruk Tokkal ise 4 bıçak darbesi alarak cinayete kurban gitmişti. Yapılan incelemeler sonrası ise cinayetin ailenin yakın dostu olan Mehmet Şerif isimli şahsın işlediği belirlenmiş ve kısa sürede tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yıllar önce gerçekleşen Çağla Tuğaltay cinayeti ile ilgili sarsıcı bir iddia gündeme gelmişti. CİMER’e gelen bir ihbar, dikkatleri 2021 yılında Eskişehir’de eşi ve çocuğuyla birlikte öldürülen İlkay Tokkal’a çevirdi. İhbarda, Tokkal’ın o dönem Çağla’nın karşı apartmanında oturduğu ve mahallede kesici aletlerle dolaşan, saldırgan tavırlı biri olduğu iddia edilmişti.

Ilaky Tokkal

Bu gelişmelerin ardından Çağla’nın annesi Esra Ezmeci’nin televizyon programına katıldı. Eskişehirle bağlantılı olan bu iddia tekrar canlı yayında gündeme geldi.

Bunun üzerine canlı yayına İlkay Tokkal’ı ve ailesini katleden katil zanlısının eşi de katıldı. Katil zanlısının eşi canlı yayında İlkay Tokkal ve ailesini eşinin öldürmediğini ifade etti.

Katil zanlısının eşi yayında yaptığı açıklamada, eşinin katil olmadığını ve Çağla’nın cinayeti ile hayatını kaybeden İlkay Tokkal’ın bağlantılı olduğunu belirtti.

"NEDEN SES ÇIKMADI"

Katil zanlısının eşi şu ifadelere yer verdi:

“3 tane ceset var elimizde. Hiçbir şekilde bayıltıcı sprey, herhangi bir şey kullanılmadan yapılan bir cinayet var. Olayın mutfakta başladığını biliyoruz İlkay ve katil arasında. Olay sırasında neden hiç ses çıkmadı. O evde tek bir kişi yoktu bence. Eğer olay mutfakta başladıysa ve bu olay içeriye kadar cereyan ettiyse neden Emel ve Doruk sessizliğini korudu. Neden 56 bıçak darbesi atılırken ölen şahıslar kendilerini savunmadılar.”

KATİLİN EŞİ OLDUĞUNU KABUL ETMEDİ

Katil zanlısının eşi İlkay Tokkal ve ailesiyle sık sık görüştüklerini, yakın olmaları sebebiyle gerçek katil veya katillerin cinayeti eşinin üzerine yıktığını ifade ederek şu sözleri kullandı:

“Biz hakime ısrarla kamera kayıtlarında çıkan kişinin görüntülerini bilir kişiye gönderin dedik. Hakim bey bunu kabul etmedi. Delillerim yeterli dediler. Deliller ise bir tane çorap bide evde bulunan bir bardak eşimin DNA’sı olan. Görüntülerdeki kişinin görüntüsünü kendimiz bilirkişiye gönderdik bunu da kabul etmediler. Madem kabul etmiyorlar devlet göndersin bunu. O kişinin boy ölçüsünü, bacak ölçüsünü Şerif ile karşılaştırsınlar. Taksi şoförünün ifadesi var ‘Ben bu kişiyi eve götürdüm fakat mahkemede önüme sunduğunuz kişi Mehmet Şerif değil” denildi. Bu ifade de kaile alınmalıydı ama alınmadı."

Katil zanlısının eşinin ifadeleri sonrası Esra Ezmeci, mahkeme kayıtlarını sunarak, “Katil bence eşiniz” dedi.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi