Ulus Anıtı’nda toplanan işçiler, kadro isteklerini ve haklarını dile getirirken DİSK/Genel-İş belediye işçilerinin bu konuda örgütlenmesinin ve mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Belediye işçisini unuttular

Belediye şirket işçilerinin yapılan düzenlemelerde unutulduğunu belirten Ayaz, “Belediye işçileri olarak bugün alanlardayız. Türkiye’nin her yerinde de DİSK’e bağlı Genel- İŞ Sendikası üyeleri ve dostlarıyla alanları dolduruyoruz. Bugünkü yağacağımız açıklama yaklaşık 350-400 bin işçinin kendilerini ve ailelerini ilgilendiren temel bir taleptir. Kadro talebidir. Hükümet bir kadro düzenlemesi yapacağını sözleşmeli memurla, kitlerde kadroya alınmayan işçileri ve bazı işçilerle ilgili düzenlemeler yapacağını söylüyor. Ama ne hikmetse belediye işçisini herkes unuttu. Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin kadro talebini kimse görmüyor. Bu çığlığımız meclise kadar siyasi partilere kadar ileteceğiz. Ama iktidar ama meclis bu sesimizi duymazsa binler on binler olarak da sesimizi duyuracağımızı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayaz sözlerine şöyle devam etti:

Belediye işçileri kamu işçisidir

“Belediye işçisi kamu işçisidir. Belediye işçileri bugün birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıyadır. Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve düzenlemelerin dışında tutuluyor. Kamu hizmetleri bir bütün olup merkezi ya da yerel ayrımı olmaksızın kamu çalışanları (işçi/memur) eliyle yürütülür. Kamu çalışanlarının işçi ya da memur ayrımı yapmaksızın merkezi ya da yerel hakları iyileşecekse toplu olarak iyileştirilmelidir. Bu durumda hem hükümet hem de belediye işverenleri sorumludur.”

Kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz

Taleplerini dile getiren Günay Ayaz, “Hükümet ve belediye işverenleri belediye işçilerinin bu sesine kulak vermelidir. Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu olarak emekli edilmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.