Sabahın erken saatlerinde güne başlayan Selvet Çekiç, emeklilik maaşının geçimlerine yetmediğini belirterek, “Bu yaşta zor oluyor ama mecburuz. 40 yıldır eşimle birlikte pazardayım. Sabah 4–5’te kalkıyorum, hazırlığımı yapıp buraya geliyorum. Sıcakta, soğukta buradayız. Alan da sağ olsun, almayan da. Yeter ki güle güle yesinler” dedi.

Nohut ve fasulyeden bulgura, mercimekten tarhanaya kadar birçok ürünü satışa sunduklarını söyleyen Selvet Çekiç, “Bursa, İstanbul, İzmir, Çekerek, Aydıncık, Kazankaya… Nereden tanıyan varsa hepsine ürün veririm. Müşterim memnundur” ifadelerini kullandı.

Aynı tezgâhta hayat mücadelesi veren Halil Çekiç ise, “71 yaşındayım. 40 yıldır eşimle birlikte bu işi yapıyoruz. Çekirdek, kestane, mısır, tarhana, nohut, mercimek, yumurta, bal… Ne varsa satarız. Zor ama devam edeceğiz” dedi.

Pazarın renkli yüzleri haline gelen Çekiç çifti, azimleriyle gençlere de örnek oluyor. “Mutluluğumuzun sırrı birliktelik” diyen çift, hem geçimlerini kazanmanın hem de yılların emeğini birlikte sürdürmenin gururunu yaşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı