KOSGEB, KOBİ’lerin ihracat potansiyelini artırarak uluslararası pazarlara açılmalarını sağlamak amacıyla teşviklerini sürdürüyor.
Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında üretim yapan firmaların desteklenmesi için bu yıl 2 bin 200 işletmeye finansal katkı sunulacak.
Sektördeki desteklerin toplam içindeki payının yüzde 26’ya ulaşması planlanıyor. Böylelikle ülkenin yüksek katma değerli üretim yaparak küresel pazardaki rekabet gücünü artırması amaçlanıyor.
Yeşil dönüşüm projeleri de KOSGEB’in destekleri arasında yer alıyor. Çevresel etkileri azaltma ve sürdürülebilir üretim anlayışını teşvik etme amacıyla bu yıl 1100 işletmeye teşvik verilmesi öngörülüyor. Dijital dönüşüm alanında da firmaların teknolojiye uyum sağlamasına yardımcı olunacak. KOSGEB, dijital dönüşüm yatırımları için bu yıl 120 işletmeye destek vermeyi planlıyor.
Teknolojik yatırımlara da teşvik sağlayan KOSGEB, 2025 yılında desteklenen teknoloji tabanlı ürün sayısını 50’ye çıkarmayı, yerli üretimi teşvik etmek amacıyla ise 15 yeni ürüne destek sunmayı hedefliyor. Ayrıca, KOBİ’lerin ihracattaki payını yüzde 34’e yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Finansal destek konusunda da girişimcileri desteklemeye devam eden KOSGEB, bu yıl 1250 işletmeye finansman imkânı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, işletmelerin büyümesine katkıda bulunmak için 2 bin 200 KOBİ’ye kapasite geliştirme desteği sunacak. KOSGEB’in sanayi alanındaki yatırımları artırmayı planladığı, geçtiğimiz yıl yüzde 72,6 olan imalat sanayisine yönelik teşvik payının 2025’te yüzde 74’e çıkmasının hedeflendiği ifade ediliyor.