TOKİ’den Eskişehir’de konut fırsatı: 120 ay vade imkanı
TOKİ’den Eskişehir’de konut fırsatı: 120 ay vade imkanı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’de uzun süren bekleyişin ardından evlerine kavuşan Mamuca TOKİ konutları sakinleri, sevinçlerini tam anlamıyla yaşayamıyor. Bölgede yaşamın başlamasıyla birlikte başta ulaşım olmak üzere pek çok temel altyapı ve belediye hizmetinin yetersiz kalması, mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

NE MİNİBÜS VAR NE OTOBÜS

Mamuca TOKİ sakinlerinin en büyük şikâyetlerinin başında ulaşım aksaklıkları geliyor. Bölgeye minibüs seferlerinin konulmadığını ve mevcut belediye otobüsü seferlerinin artan nüfusa kesinlikle yetmediğini belirten vatandaşlar, duraklarda saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Şehir merkezine veya işlerine gitmekte büyük güçlük çeken mahalle sakinleri, toplu taşıma ağının bir an önce genişletilmesini talep ediyor.

SU YÜKLENMİYOR

Ulaşım krizinin yanı sıra bölgedeki önemli bir diğer eksiklik ise su yükleme cihazı (SUMATİK) bulunmaması. Mahallede SUMATİK olmadığı için kartlı sayaç kullanan vatandaşlar, kartlarına su yükleyebilmek adına çevre mahallere ya da şehir merkezindeki veznelere gitmek zorunda kalıyor. Mağduriyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, bölgeye acilen bir su yükleme noktası kurulmasını istiyor.

Yıllar süren konut özleminin ardından evlerine yerleşen Mamuca TOKİ sakinleri, yetkililere seslenerek temel belediyecilik hizmetlerinin bir an önce mahalleye getirilmesini ve ulaşım çilesine son verilmesini bekliyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi