Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve MEGEM A.Ş. iş birliğiyle hayata geçirilen İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları meyvelerini verdi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden CNC alanında 22, Kalite Kontrol bölümünde 6, Kaynak bölümünde 2 ve Makine Bakım-Montaj alanında 16 kişi olmak üzere toplamda 46 kişi mezuniyet sevincini yaşadı. Mezunlar, Eskişehir sanayisinde iş yaşamına ilk adımlarını attı.
"MEGEM’de 3 aylık sürede 5 ana meslek dalında sürekli kursiyer alıp yetiştiriyor"
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli yaptığı açıklamada, “Sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. MEGEM’de düzenlediğimiz bu kurslarla şimdiye kadar 2 bin 500’den fazla kişiye meslek kazandırdık ve çok önemli bir kısmını Eskişehir’deki sanayi kuruluşlarımızda istihdam ettik. Bu mezunlarımız çoğu daha mezun olmadan işlerini buldular. Diğer kursiyerlerimiz de kısa sürede üretim süreçlerine katkı sağlayacaklardır. MEGEM'in faaliyetleri hem sanayicilerimiz hem de iş arayan gençlerimiz için çok kıymetli. MEGEM’in faaliyetlerini yalnızca bir eğitim merkezi olarak değil, aynı zamanda Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sunan stratejik bir yapı olarak görüyoruz. Bu yönüyle hem sanayicilerimiz hem de iş gücü piyasası açısından çok değerli bir görev üstleniyor. MEGEM’de 3 aylık sürede 5 ana meslek dalında sürekli kursiyer alıp yetiştiriyor ve sanayimizde istihdam ediyoruz. Yakında MEGEM’de BEBKA’yla birlikte gerçekleştirdiğimiz SOGEP Projesi kapsamında 2 yeni meslek dalında da kursiyerler almaya başlayacağız. Sanayicilerimizin nitelikli eleman bulma sorununu azaltıyor, işsiz gençlerimize umut oluyoruz. Buradan iş arayan ve meslek öğrenmek isteyen 18-35 yaş arasındaki kadın erkek herkesi MEGEM’e beklediğimizi belirtmek istiyorum. Bu vesileyle mezun olan tüm kursiyerlerimizi kutluyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.
"Henüz eğitimleri tamamlanmadan iş teklifleri aldı"
MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya ise yaptığı açıklamada, “MEGEM olarak temel amacımız, sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknik ve nitelikli iş gücünü yetiştirerek hem işletmelerimize destek olmak hem de gençlerimize iş ve kariyer imkânı sunmaktır. Kurulduğumuz günden bu yana bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün 42. dönem mezunlarımızı uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her mezuniyet döneminde olduğu gibi bu dönem de kursiyerlerimizin büyük bir kısmı henüz eğitimleri tamamlanmadan iş teklifleri aldı. Bu da uygulamalı eğitimin, sanayi ile iç içe yürütülen programlarımızın ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösteriyor. Yakın zamanda yeni meslek dallarında MEGEM’de eğitime başlayacağız. Şimdi o konudaki yatırımlarımız devam ediyor” dedi.
"Sanayicilerimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz"
Özkaya, “MEGEM olarak istihdam garantili eğitim modelimizi daha da geliştirerek sürdürmekte kararlıyız. Sanayicilerimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. İş arayan herkesi MEGEM’e bekliyoruz. Bize web sayfamız üzerinden başvuru yapabilirler. Bu süreçte bize güvenen ve destek olan tüm sanayicilerimize, iş birliği içinde olduğumuz kurumlara ve eğitim sürecine emek veren tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Mezun olan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.