Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan 250 bin sosyal konut projesi için başvuru süreci yaklaşıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yılın son çeyreğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başvuruların resmen başlatılacağını duyurdu. Başvurular E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak.

Toki̇ 3-1

TDV Eskişehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan müftülüklere ziyaret
TDV Eskişehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan müftülüklere ziyaret
İçeriği Görüntüle

GENÇLERE VE ÇOCUKLU AİLELERE KONTENJAN

Bakan Kurum, gençler için yüzde 20, üç ve üzeri çocuğu olan aileler için ise ayrı kontenjan ayrılacağını açıkladı. Ayrıca şehit yakınları, gaziler, emekliler, engelliler ve depremzedeler için de özel kotalar bulunacak. Böylece sosyal konutların dar gelirli vatandaşlara adil şekilde dağıtılması hedefleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Önceki yıllardaki projelere benzer şekilde, başvurular için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmek gibi şartlar aranacak. Ayrıca başvuranların kendisi, eşi ve çocukları üzerine kayıtlı bir konut bulunmaması gerekiyor. Hane gelirinin belirli bir seviyeyi aşmaması da başvuru kriterleri arasında olacak.

Toki̇ 1-4

EN ÇOK KONUT BÜYÜKŞEHİRLERDE

Projede en fazla konut, nüfus yoğunluğu yüksek olan büyükşehirlerde inşa edilecek. İstanbul’da 48 bin 416, Ankara’da 13 bin 646 ve İzmir’de 11 bin 325 konut yapılması planlanıyor. Bunun yanı sıra diğer illerde de yüzlerce yeni konutun yapımı için ihaleler tamamlandı.

Toki̇ 15-3

Eskişehir’de yürütülecek sosyal konut projesi kapsamında, merkez ilçelerin yanı sıra Mihalgazi, Günyüzü, Mahmudiye, Han ve Seyitgazi ilçelerinde toplam 2 bin 394 konutun inşa edileceği, böylece şehir genelinde dar gelirli vatandaşların uygun şartlarda ev sahibi olmasının sağlanacağı açıklandı.

Dar gelirli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını amaçlayan projede, 20 yıla varan vadelerle ödeme imkanı sağlanacak. Bakanlık, bu hamleyle hem kira fiyatlarını düşürmeyi hem de konut arzını artırarak barınma sorununu çözmeyi hedefliyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi