1998 yılından bu yana faaliyet gösteren ve “Köyden Halka Kuruyemiş” sloganıyla Türkiye genelinde geniş bir müşteri kitlesine ulaşan Yedikır Kuruyemiş, ekonomik darboğazı aşamayarak konkordato başvurusunda bulundu.

Sdf Türk Kuruyemiş

Amasya merkezli firma, artan maliyetler ve azalan satış hacmi nedeniyle ticari faaliyetlerini sürdüremeyecek duruma geldi.

Suluova 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvurunun ardından şirket için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi. Süreç kapsamında mahkeme, şirketin mali yapısını ve borç ödeme kapasitesini değerlendirmek üzere üç kişilik bir komiser heyeti görevlendirdi. Mali müşavirler Fuat Kubilay, Veysel Kayar ve hukukçu Serdar Bektaş’tan oluşan heyet, firmanın iflas sürecine girip girmeyeceğine dair son kararı verecek.

Kuruyemiş 2

Türkiye genelinde bayilik sistemiyle kuruyemiş satışı yapan Yedikır Kuruyemiş, yıllardır sektörde edindiği yerel üretici kimliğiyle tanınıyordu. Ancak özellikle son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, tedarik zincirindeki maliyet artışları ve nakit akışındaki bozulmalar şirketin ayakta kalmasını zorlaştırdı.

Kaynak: Mynet