Sindirimi kolaylaştıran, bağışıklık sistemini güçlendiren ve C, A, K, B6 ile E vitaminleri açısından zengin olan elma, soğuk aylarda sofraların vazgeçilmez meyvesi olarak yerini alıyor.

KİLOSU 30-40 TL ARASI DEĞİŞİYOR

Yaklaşık 35 yıldır elma yetiştiriciliği yapan Tekevler Mahallesi’nden Selahattin Yılmaz, hasat süreci ve üretim koşulları hakkında bilgi verdi.

“Yaklaşık 35 yıllık bir çiftçiyim. 35 yıldır elma yetiştiriyorum. Elmamız kışlıktır. Kışlık elma diyorlar. Tabii masrafı da bayağı oluyor. Buna da gübre olarak büyükbaş hayvan gübresi kullanıyoruz. İlaçla da külleme yapıyoruz. Elmamızın toprağından olsa gerek tadı çok güzel. Elmaları Ekim'in başında başlanır sonuna kadar toplanır. Biraz soğuk alırsa daha iyi daha güzel olur. Bu yıl elmasına göre fiyatı kilosu 30 ila 40 lira arasında değişiyor,” dedi.

Hasadı yapılan elmalar, serin ve kuru ortamlarda birbirine temas etmeyecek şekilde özenle muhafaza ediliyor. Bu sayede elmalar aylarca tazeliğini koruyarak, kış boyunca tüketicilerin sofralarına ulaştırılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı