Kurban Bayramı tatili sonrası piyasaların yeniden açılmasıyla birlikte gözler bir kez daha altın fiyatlarına çevrildi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, haftalık değerlendirmesinde gram altın için yeni açıklamalar yaptı. Altın biriktirenlere temkinli olun diyerek uyarı yapan yapan Memiş, mevcut altın fiyatlarını pahalı olarak değerlendirdi.

İslam Memiş 16-5

BAYRAM BİTTİ ALTIN YATIRIMCISINI NELER BEKLİYOR?

Yeni haftaya 3.326 dolar seviyesinden giriş yapan ons altının 3.280-3.380 dolar bandında hareket ettiğini belirten İslam Memiş, teknik olarak direnç noktalarının 3.350-3.380 dolar seviyesi olduğunu açıkladı. Mevcut fiyatları “Benim paramla pahalı” sözleriyle değerlendiren Memiş, olası geri çekilmelerin yatırım fırsatlarına dönüşebileceğini vurguladı. "Altında asıl yükselişler henüz başlamadı. 3.280 dolar altındaki düşüşlerde yeniden alım değerlendirilebilir," diyerek yatırımcıları ani alım kararlarına karşı uyardı.

Gram altın tarafında da benzer bir düşüş gözlemlendiğini belirten Memiş, bu hafta için kritik fiyat aralığını 4.050-4.250 TL olarak belirtti. Özellikle 4.250 TL seviyesinin yukarı yönlü hareketlerde güçlü bir direnç noktası oluşturduğunun açıkladı.

ALTIN GÜMÜŞ VERİLERİ KRİTİK

İslam Memiş’in analizine göre, altın-gümüş rasyosu kısa süre önce 97 seviyesine kadar gerilemişken, son günlerde 99.21 seviyesine kadar yükselerek altın tarafına doğru direnç gösterdi. Yaşananların kısa vadede altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceğini dile getiren Memiş, yatırımcıları kar satışlarına karşı uyardı.

2025’in ilk yarısında altının küresel ölçekte desteklendiğini belirten İslam Memiş, yılın ikinci yarısında bu desteğin gümüşe kayacağını savundu. Altının temmuz sonrası daha yatay bir seyir izleyeceğini açıklayan İslam Memiş, “Kontrollü yükselişler olabilir ancak bu artışlar kalıcı olmayacak. Şimdi sıra gümüşte,” dedi.

Memiş, yatırım tercihlerini değiştirmek isteyen yatırımcılara da önemli bir uyarıda bulundu. Borsadan çıkış yapmayı düşünenlerin altın gibi yatırımlara yönelmesi için doğru zaman olmadığını dile getiren Memiş. “Şu an ne altın ne de diğer yatırım araçları borsa çıkışına uygun bir alternatif sunmuyor,” dedi.

İslam Memiş 1-22

"GÜMÜŞ TARAFINDAYIM"

Euro/dolar paritesinin 1.14,35’e kadar yükseldiğini ancak bu seviyenin teknik olarak “pahalı” olduğunu belirten Memiş, paritede 1.11 seviyelerine kadar bir gerileme beklediğini söyledi.

Yılbaşında yapılan 10.000 TL’lik yatırım kıyaslamasını da paylaşan İslam Memiş, gümüş yatırımcısının altına göre daha fazla kazanç sağladığını belirtti. "Yıl sonunda yeniden karşılaştıracağız. Ancak biz, her zaman olduğu gibi gümüş tarafındayız,” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi