Eskişehir’deki TOKİ Ihlamurkent 1. Etap Konutları yöneticisi Azmi Sert, site çevresinde çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekti. Sert, çocuk parkındaki yıpranmış oyun gruplarının yenilenmesi ve yakın sokakta meydana gelen toprak kayması probleminin giderilmesi için yetkililerden destek talep ettiklerini ifade etti.

A W572410 04

Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi Sezay Sokak’ta bulunan konutların yanındaki çocuk parkında tehlike oluşturan durumlar dikkat çekiyor. Parkta yer alan kaydırağın bitiş noktasındaki korkuluğa benzer şekilde zemine sabitlenmiş demirin, çocuklar kayarken yaralanma riski taşıdığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan site yöneticisi Azmi Sert, parkta bulunan oturma banklarının tahtalarının da kırık olduğunu belitti. Sert aynı zamanda bölgede toprak kaymasının da yaşandığını dile getirdi.

“ÇOCUKLARA ZARAR VERMESİN DİYE KAYDIRAĞI KESELİM DEDİK”

Konuyla Azmi Sert, "TOKİ'den devralınırken alınmış, o zamandan beri bu park burada var. Bakın, oturaklarımızı görüyorsunuz değil mi? Onları ben boyadım, yaptırdım. Yarısını da yeni aldık, ama yine çürüdü. Belediye bizimle ilgilenmiyor, imkan da vermiyor. Site içi olduğu için hiçbir destek vermiyor. Ama orada tabelada Sezayi Sokak, Gökçeada Sokak yazıyor. Yani biz de bu mahalleye bağlıyız. Çocukların herhangi bir şey görmemesi, zarar görmemesi için buradaki kaydırağı kestireceğim. Tabii bunu da tek başıma değil, yönetici arkadaşlarla birlikte karar alarak yapıyoruz. Yani ne yapılacaksa hep karar alarak yapıyoruz. Belediyeden oyuncak, park desteği istedik ama site içi olduğu gerekçesiyle hiçbir şey yapılmadı. Biz bu parkı yenilemeyi, yeni sipariş vermeyi düşünüyorduk ama nasıl olacak bilmiyoruz. Şimdilik sadece çocuklara zarar vermemesi için kaydırağı keselim dedik. Zaten son demlerini yaşıyor; 15-16, hatta 17 senelik bunlar. İki-üç kez dilekçe verdim oturaklar ve park bakımı için. Arada bir gelip bir şeyleri değiştiriyorlar, o da yılda bir kere. Ama şu an hiçbir hizmet yok. Belediyeden ister miyim? Tabii ki isterim" diye konuştu.

“BU SOKAKTA KAZALAR OLUYOR”

Bu görüntülerin Eskişehir'e yakışmadığını söyleyen Sert, şu ifadelere yer verdi:

"Çünkü bizim çocuklarımız buna layık değil. Temizliğini, düzenini biz yaparız, önemli değil. Ama bu park aletlerine biz bir şey yapamıyoruz. Yenilenirse çok iyi olur. Hadi bu sene ekonomik sıkıntılar var, kabul. Zaten her belediyenin sıkıntısı var ama buradaki durum çok daha ciddi. Çocukların durumu ayrı sıkıntılı, yol durumu da öyle. Buradan iki araba yan yana geçemiyor. İtfaiye gelse geçemez. Birisi arabasını bırakıyor, sahibi bulunmuyor. Rogar kapakları da tehlikeli, eğer onları da çekip gösterebilirseniz iyi olur. Bu sokakta arabalar çarpışıyor, kazalar oluyor. Bunların hepsi tazelenirse, çocuklarımızın geleceği açısından çok daha iyi olur. Biz kendi imkanlarımızla bir yere kadar yapabiliyoruz, daha fazlası olmuyor"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı