Eskişehir'de kavurucu sıcaklık alarmı: Meteoroloji tarih vererek uyardı
Eskişehir'de kavurucu sıcaklık alarmı: Meteoroloji tarih vererek uyardı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde 3 taşınmaz kiraya verilecek. Akarbaşı Mahallesi Gani Sokak’ta bulunan 150 metrekarelik kargir bina için aylık 15 bin TL, Deliklitaş Mahallesi Gülcemal Sokak’taki 409 metrekarelik ev için aylık 20 bin TL muhammen kira bedeli belirlendi. Orta Mahallesi Şeyh Şemsettin Sokak’ta bulunan 258,6 metrekarelik evin aylık muhammen kira bedeli ise 60 bin TL olarak açıklandı. Bu taşınmazların kira süresi 31 Aralık 2031’e kadar olacak.

Alpu’da çok sayıda arazi kiraya çıkarıldı

İlandaki Eskişehir taşınmazlarının büyük bölümünü Alpu ilçesindeki araziler oluşturuyor. Refahiye (Güroluk), Şefkatiye (Esence), Uyuzhamam ve Koşmat mahallelerinde çok sayıda tarla, mera, bağ, bahçe, arsa, ev ve samanlık kiraya çıkarıldı.

Taşınmazların büyüklükleri dikkat çekiyor. Örneğin Uyuzhamam Mahallesi Darıören mevkisinde bulunan bir mera 1 milyon 718 bin 900 metrekare büyüklüğünde. Bu taşınmaz için yıllık 860 bin TL muhammen bedel belirlendi. Aynı mahallede Uzunmezar mevkisindeki 694 bin 300 metrekarelik mera ise yıllık 350 bin TL muhammen bedelle kiraya sunulacak.

Şefkatiye Mahallesi Darören mevkisindeki 269 bin 700 metrekarelik mera için yıllık 188 bin 790 TL, Dişliburun mevkisindeki 170 bin 150 metrekarelik mera için ise 119 bin 105 TL muhammen bedel belirlendi.

İhale 9 Eylül’de yapılacak

Eskişehir’deki söz konusu taşınmazların büyük bölümünün ihalesi 9 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Odunpazarı’ndaki taşınmazların ihalesi saat 09.30’da, Alpu’daki taşınmazların ihalesi ise saat 14.00’te yapılacak.

İhaleler 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında açık teklif usulüyle, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. 9 Eylül’deki ihalelere katılacakların gerekli teminat ve belgelerini 7 Eylül 2026 saat 17.30’a kadar teslim etmeleri gerekiyor. İlk ihalede talipli çıkmaması durumunda ise 23 Eylül 2026 tarihinde pazarlık ihalesi yapılacak.

İhaleye çıkarılan vakıf taşınmazları mevcut durumlarıyla kiraya verilecek ve kullanılabilir hale getirilmeleri için yapılacak masraflar, idarenin izni alınmak kaydıyla kiracı tarafından karşılanacak.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi