Türk Hava Kurumu’nda model uçak öğretmeni olarak görev yapan, sportif havacılık alanında eğitimler veren ve yamaç paraşütü sporuyla ilgilenen 25 yaşındaki Eskişehirli Nezih Şensoy, geçtiğimiz hafta sosyal medyada milyonlara ulaşan videosuyla gündeme geldi. Paraşütle uçtuğu sırada Kalabak Suyu içtiği görüntülerle dikkat çeken Şensoy, viral olan videonun perde arkasını anlattı.

Doğma büyüme Eskişehirli olduğunu belirten Şensoy, şehrine olan bağlılığını vurgulayarak, “Eskişehir’de yaşamaktan, Eskişehirli olmaktan çok memnunum, çok mutluyum” dedi.
“Fikir çocukluk anılarından doğdu”
Videonun çıkış noktasının çocukluk anıları olduğunu ifade eden Şensoy, “Video fikri aslında çocukluk anılarıma dayanıyor. Küçükken Kalabak Suyu’nun sesiyle uyanırdık. Annemiz sabahın erken saatlerinde bizi kaldırır, damacanayı koltuğumuzun altına vererek su almaya gönderirdi. Yarı uykulu halde aşağı iner, su alırdık. Bu anı, çocukluğumdan kalan güzel hatıralardan biridir. Eskişehir’de Kalabak Suyu artık bir kültür haline gelmiştir. O ikonik ses ve melodi herkesin hafızasında yer eder.”
Daha önce paylaştığı içeriklere gelen “Havada ne yiyip ne içiyorsun?” sorularının bu videonun fikrini oluşturduğunu belirten Şensoy, havada ne içtiğime dair sorulara “Kalabak Suyu içiyorum” diyerek cevap vermek istedim. Video fikri bu şekilde doğdu” diye konuştu.
“Kalabak Suyu gökyüzünde yorumları beni mutlu etti”
Videonun ardından aldığı yorumların kendisini motive ettiğini söyleyen Şensoy, “Kalabak Suyu her yerde, ‘Kalabak Suyu gökyüzünde’ gibi çok güzel yorumlar aldım. İnsanların bu kültüre sahip çıkması beni çok mutlu etti” dedi.

“Eskişehirspor bayrağını gökyüzünde açmak istiyorum”
Yamaç paraşütü alanında yarışmalara katıldığını ve Türkiye’yi temsil etmeye çalıştığını belirten Şensoy, geleceğe dair en büyük hayalini de paylaştı. Şensoy, “Eskişehirspor bir gün mutlaka şampiyon olacak. O gün şampiyonluk kutlamalarına havadan katılmak, Eskişehirspor bayrağını gökyüzünde açmak istiyorum. Şehrim için en büyük hayalim bu” diye konuştu.





