Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde, düşman işgalinden kurtuluşun 104. yılı düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Mahmudiye Belediyesi tarafından organize edilen program, gün boyu sürecek anma ve kutlama etkinliklerine sahne olacak.
Kutlamalar, sabah saat 10.30’da Atatürk Parkı’nda çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Ardından Eskişehir Caddesi boyunca araç geçişi gerçekleştirilecek. Kortej, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Hamam Kafe önünde sona erecek.
Hamam Kafe önünde yapılacak konuşmaların ardından şehit ve gaziler için Mevlid-i Şerif okunacak.
Günün finali ise saat 19.00’da Mahmudiye Belediyesi Göletli Park’ta düzenlenecek konser olacak. Sanatçı Mehmet Özel sahne alarak Mahmudiye halkına unutulmaz bir gece yaşatacak.
Mahmudiye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,
Saat 10:30 Atatürk Parkımızda Çelenk Sunulması
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Araç Geçişi ile Kutlama Gösterisi (Güzergah: Eskişehir Caddesi Atatürk Parkından başlayarak Eskişehir Caddesinin Eskişehir yönünde ilçe sonuna kadar gidilecek, Cumhuriyet Caddesinden Hamam kafe önüne kadar gelinecek.)
Akabinde Hamam Kafe önünde;
Konuşmalar
Şehit ve Gazilerimizin Ruhuna Mevlidi Şerif okunması
Saat: 19:00’da Mahmudiye Belediyesi Göletli Parkımızda Mehmet ÖZEL Konseri Programımıza tüm halkımız davetlidir.