Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde giderek artan trafik ve park yeri ihtiyacını karşılamak adına mülkiyetindeki iki değerli arsa için katlı otopark projesi başlattı. Hoşnudiye ve Eskibağlar mahallelerinde yükselecek olan modern otopark kompleksleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek. Yapım ve işletme sürecini kapsayan projeler doğrultusunda, ihaleyi kazanan istekliler taşınmazlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisi kurarak bu alanları 25 yıl boyunca işletme hakkına sahip olacak.

Hoşnudiye Mahallesi’nde planlanan ilk proje, Dumlupınar İlköğretim Okulu ve Oytun Sokak cephesinde, 2 bin 344 metrekarelik arsa üzerine 11 bin 144 metrekarelik bir inşaat alanı olarak tasarlandı. 298 araç kapasitesine sahip olacak bu merkezin zemin katında bölge esnafına hareketlilik getirecek 363 metrekarelik ticari alan bulunacak. Bu proje için yıllık irtifak hakkı bedeli 1 milyon 800 bin TL artı KDV olarak belirlendi.

Eskibağlar Mahallesi’nde yer alan ikinci proje ise Bacı, Çamlıyol ve Talat Paşa sokaklarının kesişim noktasında hayata geçirilecek. Yaklaşık 2 bin 173 metrekarelik tapu alanına inşa edilecek 10 bin 464 metrekarelik yapı, 290 araca aynı anda hizmet verebilecek. Zemin katında yaklaşık 302 metrekarelik ticari dükkan alanıyla bölgedeki sosyal hayata entegre edilecek olan bu yatırımın yıllık başlangıç bedeli ise 2 milyon TL artı KDV olarak açıklandı.

Söz konusu dev yatırımlar için ihale süreci 29 Nisan 2026 Çarşamba günü Eskişehir Büyükşehir Belediye Binası Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen firmaların, 5 bin TL karşılığında temin edecekleri şartname doğrultusunda hazırladıkları teklif zarflarını ihale günü saat 12.00’ye kadar Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor. Projelerle ilgili tüm teknik detaylara ve başvuru koşullarına belediyenin resmi internet sitesindeki duyurular bölümünden ulaşılabilecek.






