Eskişehir’in Hayriye Mahallesi Kurtuluş Sokak’ta, bir daireye paket teslimatı sırasında kurye M.E.A., kimliği belirsiz bir şahsın bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Olay, geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evlere servis yapan kurye M.E.A., siparişi teslim etmek üzere gittiği apartmanda nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple saldırıya uğradı. Şahsın elindeki bıçakla kuryeye 5 kez vurduğu öğrenildi.
SALDIRGANDAN ŞOK EDEN İFADE
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunun farklı noktalarından aldığı 5 bıçak darbesiyle ağır yaralanan kurye, ilk müdahalesi sonrası Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ilk ifadesinde “zevk için yaptım” dediği ileri sürülen saldırgan hakkında adli süreç başlatıldı. Polis, olayın arka planını netleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
KURYELER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Eskişehir Kuryeler Birliği, kan donduran olayla ilgili basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Birlik Başkanı Gökay Başaran, yapmış olduğu açıklamada, "EKB olarak, meslektaşımıza yapılan alçak saldırıyı lanetliyor, öfkemizi kamuoyuyla paylaşıyoruz! Alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan değerli bir meslektaşımız, hiçbir insani değeri olmayan bir cani tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Bu korkakça saldırı, yalnızca bir bireye değil, tüm kurye camiasına, emeğe ve insanlık onuruna yapılmış ağır bir ihanettir. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren şahsın utanmadan 'zevk için yaptım' şeklindeki ifadeleri, karşımızda bir insan değil, açıkça toplum için bir tehdit, bir canavar olduğunu göstermektedir. Bu sözler bile, failin akıl sağlığının değil, vicdan ve ahlakının olmadığının açık bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.