Konut ilanlarında yeni dönem: Satılık ilanlara e-Devlet onayı zorunlu oluyor
Konut ilanlarında yeni dönem: Satılık ilanlara e-Devlet onayı zorunlu oluyor
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Coşkun Güvenç, minibüs güzergâhlarının yaklaşık iki yıl önce yenilendiğini, ancak bu sürecin esnaf tarafından yargıya taşınması sonucu mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlattı. Bu gelişmenin ardından kent genelinde toplu ulaşımı kapsayan yeni ve kapsamlı bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

3 YENİ MİNİBÜS HATTI

Yapılan teknik incelemeler sonrası, 17 Aralık 2025 tarihinde UKOME ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla 24 minibüs hattı yeniden değerlendirildi. Güvenç, Eskişehir genelinde halen 24 minibüs hattının aktif olarak hizmet verdiğini belirtti.

Daha önce 22 Temmuz tarihli kararlar kapsamında Emek – 71 Evler Minibüs Durağı arasında hizmet veren 21 numaralı hattın devreye alındığını anımsatan Güvenç, son düzenlemeyle birlikte 3 yeni hattın daha toplu ulaşım ağına eklendiğini söyledi. Bu hatların hem minibüs esnafına hem de Eskişehir halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Güvenç’in müjdelediği yeni hatların hizmete girmesine sadece iki gün kaldı.

Yeni minibüs hatları şu şekilde olacak:

Mavi 19 Numaralı Hat: Işıktepe, Şirintepe ve Sütlüce mahallelerinden Eskişehir Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlayacak.

Mavi 16 Numaralı Hat: Ömür, Sazova, Çamlıca ve Ertuğrulgazi mahallelerini Şehir Hastanesi’ne doğrudan bağlayacak.

Yeşil 23 Numaralı Hat: Batıkent bölgesi ile okullar bölgesi arasında hizmet vererek özellikle öğrenciler için ulaşımı kolaylaştıracak.

Yeni minibüs hatları, 27 Aralık Pazartesi günü itibarıyla seferlerine başlayacak.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi