Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tören alanındaki vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı5

“Cumhuriyetimiz yeniden dirilişimizin adıdır”

Törende konuşan Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü Eskişehir’de kutlamaktan duyduğu gururu dile getirdi. Cumhuriyet’in bağımsızlık mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet idaresi ile beraber, hür, bağımsız, bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına sonsuz inancımla, 103 yıl önce kurulan Cumhuriyetimizi, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Eskişehir’imizde kutlamanın büyük heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyor, Cumhuriyetimizin ilklerine imza atan Eskişehir’in Valisi olmaktan onur duyduğumu tekrar belirtmek istiyorum.”

Cumhuriyet’in Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu belirten Yılmaz, “Kurtuluş Savaş’ımız; milletimizin var olma ülküsü, Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin adıdır” dedi.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gençlere seslendi

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Yılmaz, Cumhuriyet’in geleceğe taşınmasında gençlerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek şöyle konuştu:

“Hedefiniz: ülkesine bağlı, ahlaklı, Cumhuriyetçi, inkılapçı, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, karakter sahibi ve bütün bunlarla birlikte Atatürk’ü anlamış ilke ve inkılaplarını özümseyerek benimsemiş, Cumhuriyete aşık, Büyük Türk Milleti’ne layık birer vatan evladı olacağınıza güvenim tamdır.”

Yılmaz, gençlerin Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ülkenin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı3

“Eskişehir’imiz nice başarılara imza atacaktır”

Türkiye’nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği çalışmalara da değinen Vali Yılmaz, yerli ve milli teknoloji hamlelerinin önemine dikkat çekti. Savunma sanayisinde geliştirilen çeşitli araç ve sistemlerden söz eden Yılmaz, Eskişehir’in geleceğine ilişkin ise “Eskişehir’imiz, savunma, havacılık, raylı sistemler ve nadir toprak elementleri alanında nice başarılara imza atacaktır” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı1

Gösteriler ilgiyle izlendi

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından kutlama programı öğrencilerin şiirleri ve çeşitli gösterilerle devam etti. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı komandoların tüfekli gösterisi, bayrak gösterisi, ritim grubu ve halk oyunları gösterileri programda yer aldı.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı7

Askeri birlikler ve gaziler geçit törenine katıldı

Kutlamaların devamında Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde resmi geçit töreni düzenlendi. Geçit töreninde askeri birlikler, gaziler, öğrenciler, sporcular, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kurumlarına ait araçlar yer aldı.

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı2

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, geçit töreninin tamamlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi