Köksal, Atahan Gezer’in canlı yayın konuğu oldu. Programdan öne çıkan başlıklar şöyle: “Eskişehir’de Sağlık-Sen’in beş bin üyesi var, sağlık çalışanı sayısı 7 bin 500 civarı… Ülkemizde sağlık çalışanlarıyla iletişim kurmakta zorlanan bir güruh var. Bizi anlamakta zorlanıyorlar. Bunlar kim? Sağlık çalışanlarının iki yıldır yaptığı fedakârlığı görmezden gelen siyasi ve ideolojik olarak düşünüp sanki siyasete faydası varmış gibi sosyal medyadan sürekli eleştiren sayın bakanımızın yaptığı bir iki çıkışla beraber sağlık çalışanlarını almadığı paralarla paragöz ilan edip sağlık sistemi son dönemde en çok konuşulan madde haline geldi. Sağlık çalışanlara mutsuz, değersiz. Bizdeki bir hemşire Avrupa’daki meslektaşından beş kat fazla çalışıyor ama aldığı ücret üçte biri...”
Sağlık çalışanı değersizleştirildi
“Avrupa’da huzurevlerinde insanlar ölüme terk edildi. Türkiye’de insanlar kurumdan çıkmadan nöbet tuttu. Bunun karşılığında ek ücret ve iyileştirme alamadılar. Bürokratlar kendi şahsi ikballeri için siyasileri yanlış yönlendiriyorlar. Hedef koyarken rakibimiz Almanya, Fransa… Ama çalışanın ücretini ödemeye geldiğinde Afrika gibi düşünüyorlar. Son 20 yılda Türkiye’de sağlık sistemi memnuniyetini yüzde 35’lerdan alıp yüzde 80’lere taşıdık. Bütün dünya bizi gıptayla izliyor. Ücretsiz bir sağlık sistemi var… Kuyruklar bitti. Son 20 yılda devlet sağlığa mükemmel bir yatırım yaptı. Biz bunların bilincindeyiz. Ancak sağlık çalışanı değersizleştirildi. Bu nedenle hizmetler aksamaya başladı.”
Geriye giden bir sistem var
“Eskişehir sahipsiz bir şehir… Şu an sağlık çalışanı kapısınız çalacak idareci bulamıyor. İki yıldır fedakarca çalışan sağlık çalışanı şu an cezalandırılıyor.  Halen dinlendirilmemiş, izne çıkmamış, izni yanmış binlerce sağlık çalışanı var. Ne kadar bina yapsanız, araç gereç alsanız içindeki sağlık ordusu çalışmadığı sürece binalar işe yaramaz. Burada insanlar hayata küsmüş durumda. İdareciler nöbet ücreti ödememek için insanları zorla izne çıkarıyorlar. Geriye giden bir sistem var.”