Tarla ve bahçesi olanlara son 48 saat: Haberi olmayan kaçıracak
Tarla ve bahçesi olanlara son 48 saat: Haberi olmayan kaçıracak
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, özellikle gece ve sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don beklendiği ifade edildi.

Yağışlı havanın 1 Ocak 2026 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren bölgeyi terk etmesinin öngörüldüğü, ancak hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi nedeniyle yer yer sis ve pus hadiselerinin görülebileceği bildirildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI YAPILDI

Açıklamada ayrıca, soğuk havanın 3 Ocak 2026 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği vurgulanarak, bu süreçte başta ulaşımda aksamalar olmak üzere tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

Valilik, sürücüler başta olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle trafik ve günlük yaşamda yaşanabilecek risklere karşı gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu.

Eskişehir Valiliği sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı;

Halen bölgemizde etkili olan kar yağışlarıyla birlikte hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanmaktadır. Bununla birlikte özellikle gece ve sabah saatleri başta olmak üzere ilimizde buzlanma ve don olayları beklenmektedir. Yağışlı havanın 01 Ocak 2026 Perşembe günü akşam saatleri itibariyle bölgemizi terk etmesi ve hava sıcaklığının düşük olmasıyla birlikte yer yer sis ve pus hadiselerinin de görüleceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın 03 Ocak 2026 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olayı ile görüş mesafesinde azalma gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi